AccueilNederlandEen tweede brein?...

Een tweede brein? Het menselijk lichaam kan ons verbazen

Elke geboorte brengt ongelooflijk nieuw leven in de wereld en naarmate we ouder worden, groeit en ontwikkelt ons lichaam. Er zijn veel ongebruikelijke feiten over het lichaam die u waarschijnlijk niet weet. Het menselijk lichaam is als een wonder, het is uniek, schrijft de Chinese publicatie Sohu.
Een paar maanden geleden ontdekten wetenschappers een « nieuw orgaan » van ons immuunsysteem dat zich voor de lymfeklieren bevindt. Het is in staat om alle ziekten waaraan een persoon heeft geleden te « onthouden » en al onze vitale functies vast te leggen, zoals een intelligente machine. Dit is echter niet de enige verbazingwekkende eigenschap van ons lichaam. Er zijn er nog veel meer waar je nog niet van hebt gehoord.

Ons lichaam is groter in de ochtend

Als we elke ochtend wakker worden, is onze ruggengraat meestal 1-2 centimeter langer dan toen we naar bed gingen, omdat hij uit kraakbeen bestaat. Onder invloed van de zwaartekracht worden we overdag « lager ». ‘S Nachts, als we gaan liggen, strekt de wervelkolom zich uit en wordt langer. Expert Dr. Jerry Wells zegt dat dit fenomeen omgekeerde compressie wordt genoemd.

Bij gewichtloosheid is het hart rond

We denken allemaal dat het hart alleen kan kloppen en dat alleen de frequentie van de samentrekkingen verandert. Maar in feite kan onder bepaalde omstandigheden ook de grootte van het hart veranderen. Bij gewichtloosheid neemt de spiermassa af, neemt het volume af en past de vorm zich dienovereenkomstig aan. Volgens studies uitgevoerd door Amerikaanse astronauten kan ons hart onder dergelijke omstandigheden met 9,4% « ronden ».

Foto door Julien Tromeur

Maagzuur is in staat om de maag zelf te verteren

De concentratie maagzuur is zo hoog dat het eigenlijk de maag zelf verteert. Deze substantie kan zelfs een scheermesje effectief oplossen. Wanneer de destructieve functie van maagzuur agressiever wordt dan de beschermende bekleding van de maag, kunnen we een maagzweer ontwikkelen.

De hartslag bootst de liedjes na die we horen

De snelheid waarmee ons hart klopt, is ongeveer 60 tot 200 slagen per minuut, wat precies hetzelfde is als het ritme van de meeste liedjes waar we gewoonlijk naar luisteren. Zo kan ons hart het ritme van de muziek waarnaar we luisteren « imiteren ».

Ons lichaam kan gloeien in het donker

Je zult verrast zijn, maar ons lichaam kan echt gloeien in het donker, alleen is het licht dat door een persoon wordt uitgestraald 1000 keer zwakker dan wat onze ogen kunnen oppikken. Daarom zien we het praktisch niet.

Ons lichaam kan zelf alcohol aanmaken

Ons lichaam is uniek en in staat tot vreemde dingen. Sommigen kunnen zelfs hun eigen alcohol maken. Sommige mensen worden « dronken » nadat ze bepaalde dingen hebben gegeten voedingsmiddelen met veel koolhydraten. Dit komt omdat hun maag suiker niet kan omzetten in koolhydraten. In plaats daarvan begint een intense gisting van binnen, waardoor ethanol wordt gevormd en de persoon dronken wordt.

Oren en tong zijn net zo uniek als vingerafdrukken

Vingerafdrukherkenningstechnologie is lang geleden uitgevonden en is gebaseerd op hun uniekheid. Maar Britse wetenschappers hebben ontdekt dat het nauwkeurigheidsniveau bij het identificeren van een persoon op het gehoor ook 99,6% kan bedragen. Daarom kunnen we misschien in de toekomst mobiele telefoons ontgrendelen door de oorlel te scannen.

Elke minuut sterven er 300 miljoen cellen in ons lichaam

De structuur van ons lichaam is zeer complex en het aantal cellen is niet te meten. Wist je dat er elke minuut 300 miljoen cellen in ons lichaam worden gemetaboliseerd? Maar dit aantal is eigenlijk slechts 0,0001% van alle cellen.

De temperatuur van voedsel kan de smaak beïnvloeden

Wetenschappers hebben bewezen dat onze perceptie van smaak wordt bepaald door de temperatuur van voedsel: de zure smaak is bijvoorbeeld meer uitgesproken bij hoge temperaturen, terwijl de bittere smaak meer waarneembaar is bij hoge temperaturen. lage temperaturen. De koffie kan echter ook bitterder smaken als hij te heet is.

Naast de vijf smaken is er ook nog een zesde

Zuur, zoet, bitter, pittig en zout zijn de ons bekende smaakverdelingen. Maar in feite is er een zesde – umami. Het is de smaak van eiwitrijk voedsel: vlees en zeevruchten.Onze receptoren kunnen het als een aparte smaak waarnemen.

We hebben eigenlijk een tweede brein

Heeft de mens maar één brein? Niet echt. Wetenschappers van een Australische universiteit hebben ooit door onderzoek geconcludeerd dat er een tweede brein in onze darmen zit – of eigenlijk het eerste zou moeten heten, omdat het eigenlijk eerder is ontwikkeld dan het brein. In feite is het maagdarmkanaal het enige lichaamssysteem met een eigen zenuwstelsel dat kan functioneren zonder controle van de hersenen – het spijsverteringsproces is dus volledig geautomatiseerd.

Dus nu weet je 11 interessante feiten over het lichaam onthuld door wetenschappers. In feite zijn er meer wonderen verborgen in ons complexe organisme. Er zijn er nog veel meer die we nog niet hebben onderzocht. Zorg goed voor je gezondheid, want er zijn nog zoveel onbekenden in ons lichaam!

Foto door Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/photo/brain-image-on-digital-tablet-6010927/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.