AccueilNederlandEen tweede brein?...

Een tweede brein? Het menselijk lichaam kan ons verbazen

Elke geboorte brengt nieuw verbazingwekkend leven in de wereld en naarmate we ouder worden, groeit en ontwikkelt ons lichaam. Er zijn veel ongebruikelijke feiten over het lichaam die u waarschijnlijk niet weet. Het menselijk lichaam is als een wonder, het is uniek, schrijft de Chinese publicatie Sohu.

Een paar maanden geleden ontdekten wetenschappers een « nieuw orgaan » in ons immuunsysteem dat zich voor de lymfeklieren bevindt. Het is in staat om alle ziekten waaraan een persoon ooit heeft geleden te « onthouden » en al onze vitale functies vast te leggen, zoals een intelligente machine. Dit is echter niet de enige verbazingwekkende eigenschap van ons lichaam. Er zijn er nog veel meer waar je nog niet van hebt gehoord

Ons lichaam is langer in de ochtend

Als we elke ochtend wakker worden, is onze ruggengraat meestal 1-2 centimeter langer dan toen we naar bed gingen, omdat hij van kraakbeen is gemaakt. Onder invloed van de zwaartekracht worden we overdag ‘lager’. ‘S Nachts, als we gaan liggen, strekt de wervelkolom zich uit en wordt langer. Expert Dr. Jerry Wells zegt dat dit fenomeen omgekeerde compressie wordt genoemd.

In een staat van gewichtloosheid is het hart rond

We denken allemaal dat het hart alleen kan kloppen en dat alleen de frequentie van de samentrekkingen verandert. Maar in feite kan onder bepaalde omstandigheden ook de grootte van het hart veranderen. Bij gewichtloosheid neemt de spiermassa af, neemt het volume af en wordt de vorm dienovereenkomstig aangepast. Volgens studies van Amerikaanse astronauten kan ons hart onder dergelijke omstandigheden met 9,4% « ronden ».

lichaam - een skelet met een rode cirkel rond zijn buik
Foto door Julien Tromeur

Maagzuur is in staat om de maag zelf te verteren

De concentratie maagzuur is zo hoog dat het eigenlijk de maag zelf verteert. Deze stof kan zelfs een scheermesje oplossen. Wanneer de destructieve functie van maagzuur agressiever wordt dan de beschermende bekleding van de maag, kunnen we een maagzweer ontwikkelen.

De hartslag bootst de liedjes na die we horen

De snelheid waarmee ons hart klopt is ongeveer 60-200 slagen per minuut, wat precies hetzelfde is als het ritme van de meeste liedjes waar we gewoonlijk naar luisteren. Daarom kan ons hart het ritme van de muziek waarnaar we luisteren « imiteren ».

Ons lichaam kan gloeien in het donker

Je zult verrast zijn, maar ons lichaam kan echt gloeien in het donker, alleen is het licht dat door een persoon wordt uitgestraald 1000 keer zwakker dan wat onze ogen kunnen opvangen. Daarom zien we het praktisch niet.

Ons lichaam kan zelf alcohol aanmaken

Ons lichaam is uniek en in staat tot vreemde dingen. Sommigen kunnen zelfs hun eigen alcohol maken. Sommige mensen worden « dronken » na het eten van bepaald voedsel koolhydraten voedsel. Dit komt omdat hun magen suiker niet kunnen omzetten in koolhydraten. In plaats daarvan begint een intense gisting van binnen, waardoor ethanol wordt gevormd en de persoon dronken wordt.

Oren en tongen zijn net zo uniek als vingerafdrukken

Vingerafdrukherkenningstechnologie is lang geleden uitgevonden en is gebaseerd op hun uniekheid. Maar Britse wetenschappers ontdekten dat het nauwkeurigheidsniveau van het identificeren van een persoon door oren ook 99,6% kan bereiken. Daarom kunnen we in de toekomst misschien mobiele telefoons ontgrendelen door de oorlel te scannen.

Elke minuut sterven er 300 miljoen cellen in ons lichaam

De structuur van ons lichaam is zeer complex en het aantal cellen is niet te meten. Wist je dat er elke minuut 300 miljoen cellen in ons lichaam worden gemetaboliseerd? Maar dat aantal is eigenlijk maar 0,0001% van alle cellen

De temperatuur van het voedsel kan de smaak beïnvloeden

Wetenschappers hebben bewezen dat onze perceptie van smaak wordt bepaald door de temperatuur van voedsel: de zure smaak is bijvoorbeeld meer uitgesproken bij hoge temperaturen, terwijl de bittere smaak meer waarneembaar is bij hoge temperaturen. lage temperaturen. Koffie kan echter ook bitterder overkomen als hij te heet is.

Naast vijf smaken is er ook een zesde

Zuur, zoet, bitter, pittig en zout zijn de smaakverdelingen waarmee we vertrouwd zijn. Maar eigenlijk is er een zesde – umami. Dit is de smaak van voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte: vlees en zeevruchten. Onze receptoren kunnen het als een aparte smaak waarnemen.

We hebben eigenlijk een tweede brein

Hebben mensen maar één brein? Niet echt. Wetenschappers van een universiteit in Australië hebben ooit door onderzoek geconcludeerd dat er een tweede brein in onze darmen zit – of eigenlijk het eerste zou moeten heten, want het is eigenlijk eerder ontwikkeld dan het brein. In feite is het maagdarmkanaal het enige lichaamssysteem met een eigen zenuwstelsel dat kan functioneren zonder controle van de hersenen – het spijsverteringsproces is dus volledig geautomatiseerd.

Dus nu weet je 11 interessante feiten over het lichaam onthuld door wetenschappers. In feite zijn er meer wonderen verborgen in ons complexe organisme. Er zijn er nog veel meer die we nog niet hebben onderzocht. Zorg goed voor je gezondheid, want er zijn nog zoveel onbekende dingen in ons lichaam!

Foto door Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/photo/brain-image-on-digital-tablet-6010927/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.