AccueilNederlandEen Italiaanse prinses...

Een Italiaanse prinses werd uit een unieke villa gezet

De villa herbergt de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio.

De in Texas geboren prinses Rita Boncompani Ludovisi, de weduwe van prins Nicolo Boncompani Ludovisi, is uit een villa in Rome gezet met een uniek Caravaggio-fresco vanwege een langlopend erfenisgeschil, meldden dpa en Reuters.

Italiaanse carabinieri begeleidden de in Texas geboren en getogen Rita Boncompani Ludovisi, 73, uit de villa met de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). De helft van het bezit is haar eigendom volgens een testament, en de andere helft – de overleden prins Nicolo heeft nagelaten aan zijn zonen uit zijn eerste huwelijk. Hij stierf in 2018.

Als onderdeel van het erfenisgeschil zijn er verschillende mislukte pogingen gedaan om het historische gebouw, genaamd Aurora, te veilen voor ongeveer € 140 miljoen, en nu heeft een rechtbank de ontruiming van de villa bevolen.

Volgens de zonen van prins Boncompani Ludovisi zorgt de prinses niet goed voor het huis en biedt ze zonder toestemming betaalde rondleidingen aan.

Een van de erfgenamen van de overleden prins legde uit dat de villa ingrijpend gerenoveerd moest worden.

De villa is gebouwd in 1570 en behoort sinds het begin van de 17e eeuw toe aan de familie Ludovizi. In 1597 gaf kardinaal Del Monte, een diplomaat en beschermheer van de kunsten, Caravaggio, toen begin twintig, de opdracht om het plafond te schilderen van een kleine kamer op de eerste verdieping, die hij gebruikte als een alchemistisch laboratorium. De 2,75 meter brede muurschildering is met olie rechtstreeks op het gips geschilderd en toont een allegorische scène met de goden Jupiter, Neptunus en Pluto die de transmutatie van lood in goud voorstellen. Caravaggio schilderde zijn eigen gezicht en lichaam op elk van de drie figuren.

De villa dankt zijn naam aan een fresco van een andere barokke kunstenaar, Guercino, die het enorme plafond van de inkomhal siert en Aurora, de godin van de dageraad, op een strijdwagen afbeeldt.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.