AccueilNederlandBelgië onthult zijn...

België onthult zijn nieuwe internationale campagne: een nieuw imago gebaseerd op openheid voor innovatie

België staat open voor innovatie, samenwerking en diversiteit
Uit een strategisch onderzoek van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in 2022 bleek dat België over het algemeen een gunstig imago geniet bij de internationale gemeenschap. Opinieleiders van over de hele wereld gaven uiting aan hun positieve perceptie van België, waarbij ze de nadruk legden op de openheid, de innovatiegeest, de zin voor partnerschap en het engagement voor de rechtsstaat en de mensenrechten.

Uit het onderzoek bleek ook dat België een goede reputatie geniet bij onderzoekers, opinieleiders, investeerders en ngo’s. Uit het onderzoek bleek echter een gebrek aan zichtbaarheid en een veel voorkomende overdaad aan bescheidenheid.

Deze resultaten dienden als basis voor de nieuwe strategie rond het imago van België, maar ook voor de promotiecampagne die de innovatie, samenwerking en diversiteit die het land belichaamt, benadrukt. Deze belangrijke oriëntaties zijn samengevat onder de slogan « Openheid omarmen ».

Openheid voor innovatie in tijden van uitdaging

“Of het nu gaat om de productie van vaccins tegen Covid-19, baanbrekend onderzoek op het gebied van biotechnologie en halfgeleiders of onze pioniersrol in de offshore energiesector, België heeft altijd aangetoond dat openstaan ​​voor innovatie essentieel is voor een welvarende samenleving. Samenwerking en diversiteit zijn even belangrijk. Door samenwerking en diversiteit van meningen te bevorderen, bruggen te slaan en allianties te smeden, kunnen we zowel economisch als maatschappelijk grote stappen maken. Deze aanpak zit in het DNA van België. Terwijl sommigen voor isolatie kiezen, zet België zeker in op openheid voor zijn toekomst », zo luidt hetAlexander De Croo, Belgische premierlanceert de campagne ‘Openheid omarmen’.

Innovatie ten dienste van de uitdagingen van morgen

Om uitdagingen zoals klimaatverandering, strategische autonomie en energievoorzieningszekerheid in Europa het hoofd te bieden, zal de campagne de innovatie van België op de voorgrond plaatsen.

België, dat zich heeft bewezen op het gebied van technologische en wetenschappelijke excellentie, is een performant innovatielaboratorium. Opmerkelijke Belgische verwezenlijkingen zijn onder meer de leidende rol van ons land in biofarmaceutische R&D, nano-elektronica en offshore-energie, ondersteund door wereldberoemde onderzoeksinstellingen en universiteiten.

België leidt de hightech-chiprevolutie dankzij de samenwerking tussen zijn IMEC-laboratoria en de KU Leuven, door Reuters uitgeroepen tot de zevende meest innovatieve universiteit ter wereld. Bovendien loopt België dankzij het onderzoekswerk van de Universiteit Gent, de ULB en de VUB voorop in medische ontdekkingen over ziekten die een zware impact hebben op het leven, zoals kanker, de ziekte van Alzheimer en aids.

Op het gebied van energietransitie behoort België tot de medeoprichters van de Noordzeecoalitie, die tot doel heeft de grootste bron van hernieuwbare energie in Europa te creëren met als doel de gecombineerde offshore windcapaciteit te verviervoudigen tot 65 gigawatt tegen 2030 en minstens 150 gigawatt in 2050.

Vooruitgang en innovatie stimuleren door samenwerking

De campagne zal ook illustreren hoe samenwerking kan leiden tot innovatie en duurzame oplossingen voor het algemeen belang. Geen enkele entiteit kan inderdaad complexe problemen aanpakken en de kansen die haar worden geboden ten volle benutten.

Die zin voor samenwerking zit in het DNA van België. Het is geen toeval dat België, stichtend lid van de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie, gastheer is van toonaangevende Europese en internationale organisaties. België zal bijzondere nadruk leggen op het bevorderen van partnerschappen voor innovatie tijdens zijn aanstaande voorzitterschap van de Raad van de EU in 2024.

Bevordering van innovatie, een bron van welvaart, door diversiteit te bevorderen

België bevestigt meer dan ooit zijn geloof in een open, tolerante en inclusieve samenleving om innovatie te stimuleren en vooruitgang en welvaart voor iedereen te verzekeren.

De campagne « Embracing Openness » zal aantonen dat België een land van welkom is voor vele gemeenschappen en culturen, waar diversiteit op de voorgrond staat, zoals blijkt uit zijn tweede plaats in de Rainbow Index, zijn derde plaats in de index van KOF’s globalisering, haar deelname aan de wereldwijde SheDecides-beweging en haar rol als co-toezichthouder van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie.

Een campagne die via verschillende kanalen het verhaal van België vertelt

België heeft niet de reputatie zijn eigen prestaties sterk te promoten. Als onderdeel van deze campagne werden mensen uit andere landen uitgenodigd om te delen wat zij zagen als de belangrijkste troeven van België; sterke punten overgenomen in de nieuwe lijn van de campagne: “Wij zeggen niet dat België geweldig is, anderen wel”.

De campagne is gebaseerd op de ervaring van onderdanen van andere landen die in hun eigen taal hun gevoelens over België en Belgen oproepen. In deze verhalen staan ​​de drie pijlers van de campagne centraal: innovatie, samenwerking en diversiteit. Een drieluik dat van België een uniek land maakt.

Via digitale kanalen en met behulp van evenementen die bedoeld zijn om de verschillende betrokken actoren te activeren, probeert de nieuwe campagne de aanwezigheid van België op het internationale toneel te versterken, investeerders en onderzoekers aan te trekken en zijn belangrijkste industrieën in de kijker te zetten, terwijl het zijn meest gekoesterde waarden verdedigt.

De campagne ‘Openheid omarmen’ heeft tot doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van België op het internationale toneel. De campagne zal ook worden gepromoot door Belgische ambassades en diplomatieke posten over de hele wereld.

Vanaf juni en gedurende drie jaar zal het nieuwe merkimago van België zichtbaar zijn op de luchthaven van Brussel en internationale reizigers, professionals en innovatiepartners verwelkomen. De twintigste verjaardag van de legalisering van het homohuwelijk in België, in juni, zal een van de eerste mijlpalen van de campagne zijn.

De komende jaren zullen worden onderbroken door andere campagnebijeenkomsten, georganiseerd tijdens economische missies, internationale conferenties en evenementen geïnitieerd door de betrokken actoren.Vanuit een mondiaal perspectief zal de campagne eerst focussen op Europa, ter voorbereiding van het volgende Belgische voorzitterschap van de Raad. van de Europese Unie, die in 2024 van start gaat.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.embracingopenness.be

Volg ons op :

Contact :

FOD Kanselarij van de Eerste Minister
EmbracingOpenness@belgium.be

België

België, genesteld in het hart van Europa, is een natie met een hoog ontwikkelingsniveau en met meer dan 11,5 miljoen inwoners, bekend om zijn zin voor innovatie, zijn personeelsbestand, zijn partnerschappen en zijn meertaligheid. De strategische ligging tussen Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg, op een steenworp afstand van het Verenigd Koninkrijk, positioneert het in het centrum van de rijkste en dichtstbevolkte regio van Europa. Als lid van de Europese Unie heeft België toegang tot de meest bevoorrechte interne markt en douanezone ter wereld, wat zorgt voor een onbelemmerde handel.

België heeft een sterk uitgebouwde transportinfrastructuur en beschikt over de tweede grootste zeehaven van Europa (Antwerpen). Het is de thuisbasis van toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra, multinationals en ambachtelijke bedrijven, ondersteund door een op investeerders gerichte overheidsaanpak.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.