AccueilNederland30% van de...

30% van de kinderen van 7 tot 9 jaar in Europa heeft overgewicht

Dit aantal mensen met overgewicht zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer 30 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd in Europa overgewicht of obesitas. Het aantal kinderen dat in een van beide categorieën valt, zal de komende jaren naar verwachting blijven stijgen.

De gegevens werden gepresenteerd door het regionale kantoor van de WHO in Zagreb ter gelegenheid van de aankondiging van een beleid ter preventie van obesitas bij kinderen.

De WHO verwees naar het European Obesity Report 2022, dat de organisatie ongeveer een jaar geleden publiceerde. Volgens hem heeft meer dan de helft van de volwassenen in Europa overgewicht. Van de jongens tussen de zeven en negen jaar had 29 procent overgewicht, van de meisjes van dezelfde leeftijd was dat 27 procent.

Mensen met een body mass index van meer dan 30 worden gedefinieerd als zwaarlijvig. Degenen met een index boven de 25 worden gedefinieerd als overgewicht.

De body mass index wordt bepaald op basis van lengte en kilogrammen.

Woensdag werd een verklaring aangenomen met aanbevelingen om de toenemende kindertijd tegen te gaan zwaarlijvigheid.

“Onze kinderen groeien op in een omgeving waar het buitengewoon moeilijk is om goed te eten en actief te zijn. Dit ligt aan de basis van de zwaarlijvigheidsepidemie”, zei de directeur van het WHO European Bureau, Hans Kluge. Overheden en samenlevingen moeten snel handelen om de trends om te buigen, voegde hij eraan toe. De Verklaring van Zagreb is een belangrijke eerste stap in de strijd tegen het probleem.

Foto door Andres Ayrton

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.