AccueilNederland30% van de...

30% van de kinderen van 7 tot 9 jaar in Europa heeft overgewicht

Dit aantal mensen met overgewicht zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer 30 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd in Europa overgewicht of obesitas. Het aantal kinderen dat in een van beide categorieën valt, zal de komende jaren naar verwachting blijven stijgen.

De gegevens werden gepresenteerd door het regionale kantoor van de WHO in Zagreb ter gelegenheid van de aankondiging van een beleid ter preventie van obesitas bij kinderen.

De WHO verwees naar het European Obesity Report 2022, dat de organisatie ongeveer een jaar geleden publiceerde. Volgens hem heeft meer dan de helft van de volwassenen in Europa overgewicht. Van de jongens tussen de zeven en negen jaar had 29 procent overgewicht, van de meisjes van dezelfde leeftijd was dat 27 procent.

Mensen met een body mass index van meer dan 30 worden gedefinieerd als zwaarlijvig. Degenen met een index boven de 25 worden gedefinieerd als overgewicht.

De body mass index wordt bepaald op basis van lengte en kilogrammen.

Woensdag werd een verklaring aangenomen met aanbevelingen om de toenemende kindertijd tegen te gaan zwaarlijvigheid.

“Onze kinderen groeien op in een omgeving waar het buitengewoon moeilijk is om goed te eten en actief te zijn. Dit ligt aan de basis van de zwaarlijvigheidsepidemie”, zei de directeur van het WHO European Bureau, Hans Kluge. Overheden en samenlevingen moeten snel handelen om de trends om te buigen, voegde hij eraan toe. De Verklaring van Zagreb is een belangrijke eerste stap in de strijd tegen het probleem.

Foto door Andres Ayrton

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Land op de rand van de afgrond europahoy.news

UNICEF luidt de noodklok: 200.000 mensen zijn ontheemd door extreem geweld in het land. Bisschop Mésidor, aartsbisschop van Port-au-Prince, doet een beroep op de internationale gemeenschap: "We kunnen niet werkeloos toekijken." Luana Foti – Vaticaanstad Haïtiaanse burgers leven in een...

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.