AccueilNederlandWat u moet...

Wat u moet weten – europeantimes.news

Cryptocurrency is een populair middel geworden om passief inkomen te verwerven. Sommigen beschouwen de volatiliteit ervan als een negatieve factor, terwijl anderen profiteren van steeds veranderende marktprijzen en aanzienlijke winsten behalen. Dit artikel richt zich op alles wat je nodig hebt om in crypto te investeren. U leert ook over de voordelen en risico’s van crypto-investeringen.

Cryptocurrencies – illustratieve foto. Afbeelding tegoed: Traxer via Unsplash, gratis licentie

Investeren in crypto is iets anders dan investeren in fiat-valuta, vooral omdat gebruikers een paar extra oplossingen nodig hebben. Bovendien moeten gebruikers zich er ook van bewust zijn cryptocurrency tarieven op beurzen om te veel betalen te voorkomen. Laten we eens kijken wat u nodig heeft om te beginnen met beleggen:

 • Een crypto-portemonnee. Dit is de extra oplossing die aan het begin van dit artikel wordt genoemd. U moet een crypto-portemonnee kiezen om digitaal geld te kopen en op te slaan. Experts stellen voor om cold wallets te gebruiken om aanzienlijke hoeveelheden cryptovaluta op te slaan en te profiteren van hot wallets voor dagelijkse activiteiten.
 • Een cryptocurrency-uitwisseling. Een crypto-uitwisseling is een website waar u cryptocurrency kunt kopen, verkopen en verhandelen. WhiteBIT, Binance en Kraken behoren tot de populaire en betrouwbare beurzen. Deze uitwisselingen slaan crypto op in cold wallets voor fondsen.
 • Een betalingswijze. Om digitale valuta op een beurs te kopen, hebt u een betaalmethode nodig, zoals een creditcard of betaalpas, bankrekening, e-wallet of crypto-portemonnee, als u al over cryptocurrency beschikt.
 • Identificatie en verificatie. Voordat u cryptocurrency mag kopen, verkopen of verhandelen, vereisen de meeste beurzen identificatie en verificatie van uw account. Dit is een maatregel om fraude tegen te gaan. Bovendien is het een voorzorgsmaatregel om te zorgen voor naleving van de anti-witwasregels (AML) en ken-uw-klant-regels (KYC).
 • Kennis en onderzoek. Cryptocurrency is complex en vluchtig en het is van cruciaal belang om een ​​uitgebreide studie uit te voeren voordat u in een digitale valuta investeert. Het is van vitaal belang om de gevaren en voordelen te begrijpen van investeren in crypto en de technologie die ervoor zorgt. U moet de koers van cryptocurrency begrijpen die op beurzen wordt gebruikt, de liquiditeit ervan, factoren die de prijs beïnvloeden, enz.

Let op: de regels voor beleggen in cryptocurrencies kunnen per locatie verschillen. Voordat u in cryptocurrencies investeert, is het cruciaal om de lokale wetgeving en wetten te herzien. Houd bovendien rekening met de wisselkoersen van cryptocurrency.

Omdat cryptocurrency-koersen voor uitwisseling de relatieve waarde van verschillende digitale valuta’s bepalen, kunnen ze van invloed zijn op investeringen in cryptocurrency. Als de wisselkoers van een cryptocurrency die u bezit stijgt, stijgt ook de waarde van uw investering. Als de wisselkoers daalt, daalt de waarde van uw belegging.

Iedereen herinnert zich het succes van Bitcoin toen de waarde toenam van centen tot duizenden dollars. Dat is een voordeel van beleggen in crypto: een hoog rendement. Investeren in crypto heeft echter ook nadelen. Laten we eerst de pluspunten opsommen:

 • Toegankelijkheid. Omdat cryptocurrency online beschikbaar is, is het toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding.
 • Hoog rendement wanneer u succesvol belegt. Cryptocurrency heeft het potentieel voor enorme winsten, waarbij sommige investeerders in korte tijd meer dan 1.000% rendement behalen.
 • Diversificatie. Investeren in cryptocurrencies kan helpen om een ​​beleggingsportefeuille te diversifiëren. Omdat crypto niet direct gekoppeld is aan typische investeringsopties zoals aandelen of obligaties, kan het beleggers een unieke kans bieden om hun bezit te diversifiëren.
 • Decentralisatie. Digitale valuta is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een overheid of financiële organisatie. Een dergelijk kenmerk kan beleggers aanspreken die sceptisch staan ​​tegenover traditionele bankinstellingen.

Ondanks al deze uitstekende voordelen, is investeren in crypto een enorm risico. Over het algemeen is investeren in alles een risico, maar crypto kan nog gevaarlijker zijn vanwege de volatiliteit. Laten we eens kijken wat de nadelen zijn waar u op moet letten:

 • Gebrek aan regelgeving. Digitaal geld is nauwelijks gereguleerd, dus het is kwetsbaar voor fraude. Alvorens te beleggen, moeten beleggers voorzichtig zijn en de munt of token onderzoeken.
 • Wisselvalligheid. Cryptocurrency-prijzen fluctueren in korte periodes, waardoor de hele markt volatiel is. Dit maakt het voorspellen van marktpatronen moeilijk en kan leiden tot grote verliezen voor beleggers.
 • Beveiligingsrisico’s. Cryptocurrency-uitwisselingen en portemonnees kunnen worden gehackt, wat tot enorme verliezen kan leiden.
 • Beperkte acceptatie. Er is slechts een klein aantal crypto’s dat wordt geaccepteerd door verschillende instellingen en overheden. Andere digitale valuta’s worden mogelijk minder geaccepteerd, wat leidt tot lagere liquiditeit en het risico van winstderving wanneer ze op een bepaald moment niet in staat zijn om valuta te verkopen.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is om onderzoek te doen voordat u in crypto investeert. U dient zich bewust te zijn van de risico’s bij het kopen van crypto.

Het is duidelijk wat je nodig hebt om in crypto te investeren, maar hoe werkt het proces? U kunt beleggen in cryptocurrencies door gebruik te maken van de volgende opties:

 • Cryptocurrency-uitwisselingen. Dit zijn online marktplaatsen waar je cryptocurrency kunt kopen en verkopen.
 • Peer-to-peer-handel. Met behulp van deze handelssystemen kunt u rechtstreeks met andere gebruikers talloze cryptocurrencies uitwisselen.
 • Crypto geldautomaten. In sommige landen kun je crypto met contant geld kopen bij crypto-geldautomaten.

Investeren in digitaal geld kan lonend zijn, maar het is essentieel om dit voorzichtig te doen. Zorg ervoor dat u de risico’s en voordelen begrijpt, dat u uw onderzoek doet en dat u uw beleggingen diversifieert. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u het risico verminderen en tegelijkertijd mogelijk profiteren van de voordelen van investeren in crypto.

Bronlink

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.