AccueilNederlandUitbreiding van de...

Uitbreiding van de lijst van hulpdiensten ter ondersteuning van diensten tegen gendergerelateerd en intrafamiliaal geweld

De volgende regels zijn toegevoegd aan de lijst met Diensten noodgeval het verlenen van hulp op afstand :

  • de hotline “Ecoute Violences Conjugales”, bereikbaar via het nummer 0800 30 030
  • de oproeplijn van de vzw « SOS VIOL », bereikbaar via het nummer 0800 98 100
  • het meldpunt « Hulplijn voor burgers met vragen over geweld, mishandeling en kindermishandeling », bereikbaar via het nummer 1712

De belangrijkste missie van de hulplijnen voor geweldbestrijding is het luisteren naar en het informeren van slachtoffers van gendergerelateerd, intrafamiliaal en huwelijksgeweld. Ze zijn ook toegankelijk voor familieleden, professionals en geweldplegers. Ook begeleiden ze slachtoffers naar de juiste hulpdiensten.

Het ontwerp van koninklijk besluit wordt voor advies overgemaakt aan de Raad van State, het Overlegcomité en het Interministerieel Comité voor Telecommunicatie.

Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 2 februari 2007 betreffende de hulpdiensten ter uitvoering van artikel 107, § 1 en § 3, van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie en diverse regelingen inzake elektronische communicatie voor de hulpdiensten

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.