AccueilNederlandSlimme pillen om...

Slimme pillen om darmaandoeningen te diagnosticeren

Nieuwe technologie verbetert de mogelijkheid om exacte locaties in het lichaam te volgen.

Het idee om in het menselijk lichaam te reizen om gezondheidsproblemen op te lossen bestaat al sinds de popularisering van sciencefiction, maar de medische benadering moet nog werkelijkheid worden.

Slimme pillen helpen bij het diagnosticeren van darmaandoeningen. Afbeelding tegoed: Caltech-onderzoekers

Nu hebben Caltech-onderzoekers ontwikkeld wat zij GPS noemen slimme pillen, klein genoeg om door het menselijk lichaam te reizen en aandoeningen te helpen diagnosticeren. Slimme pillen kunnen gezondheidsgegevens verzamelen, beelden opnemen en zelfs medicijnen afgeven terwijl ze door het maagdarmkanaal of het maagdarmkanaal gaan.

Een slimme pil moet echter zijn locatie in het lichaam kennen om zijn werk goed te kunnen doen. « Het is erg moeilijk om met grote precisie slimme pillen en andere kleine apparaten diep in het lichaam te lokaliseren », zegt elektrotechnisch ingenieur Azita Emami. “Een goedkope oplossing zou nieuwe wegen kunnen openen voor de diagnose en behandeling van veelvoorkomende medische aandoeningen. »

Chemisch en biomedisch ingenieur Mikhail Shapiro zegt dat er drie mogelijke manieren zijn om toegang te krijgen tot plaatsen in het lichaam om te zien wat er aan de hand is.

« We kunnen er iets in stoppen, zoals een colonoscopie-apparaat, het lichaam openen of een kleine pil slikken die de relevante metingen doet », zegt Shapiro. « Ik denk dat de meeste mensen voor het laatste zouden kiezen als het de prestaties biedt die nodig zijn om ze te diagnosticeren en te behandelen. »

Chirurg die een masker draagt ​​tijdens de operatie – illustratie foto. Afbeelding tegoed: NCI

Caltech-onderzoeker Saransh Sharma ontwikkelde samen met Emami en Shapiro de slimme pil-technologie. Het werd getest in samenwerking met onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology. In de krant verschijnt een artikel waarin het werk wordt beschreven Natuurlijke elektronica. Het onderzoek werd mede gefinancierd door de Amerikaanse National Science Foundation.

De technologie is iMAG genoemd, een afkorting van Ingestible Microdevices for Anatomic-mapping of Gastrointestinal-tract. Het is niet de eerste implementatie van een traceerbare slimme pil, maar de makers zeggen dat het de meest nauwkeurige en gemakkelijkst te volgen is.

Emami zegt dat het monitoren van de darmmotiliteit meestal vereist dat een patiënt verschillende « markers » drinkt en later wordt geröntgend om te zien hoe ver de markers zijn verplaatst. « Het vertoont echter geen dynamische beweging, » zei ze. “Wat we doen is beweging in realtime laten zien, en het is mogelijk dat we medicijnafgifte of medicijndetectie kunnen toevoegen aan de slimme pil. »

Emami zegt dat eerdere pogingen om de real-time beweging van slimme pillen te volgen, vertrouwden op wat radiofrequentietriangulatie wordt genoemd; de pil was in wezen een radiobaken. Hoewel RF-triangulatie werkt, kan het de locatie van een slimme pil niet bepalen met een resolutie die beter is dan enkele centimeters, wat niet nauwkeurig genoeg is om te bepalen waar een pil zich in de kronkels van de darmen bevindt. De iMAG-pil kan echter met submillimeterprecisie worden gelokaliseerd, zegt Emami.

Bron: NSF

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.