AccueilNederlandServië stemde ermee...

Servië stemde ermee in wapens te leveren aan Oekraïne, blijkt uit gelekte Amerikaanse documenten – europeantimes.news

Tot nu toe was Servië het enige Europese land dat weigerde de sancties tegen de Russische Federatie te steunen vanwege de invasie van Rusland Oekraïne. Maar geheime documenten onthuld door een inlichtingenlek een nieuw verhaal vertellen.

Servische T-72 gevechtstank met moderniseringspakket – illustratieve foto. Afbeelding tegoed: Srđan Popović via Wikimedia CommonsCC BY-SA 3.0

Deze informatie is onthuld toen een groot aantal Amerikaanse officiële documenten de afgelopen weken online is geplaatst. Het lek is al geclassificeerd als een van de ernstigste Amerikaanse beveiligingsinbreuken in de recente geschiedenis.

Servië heeft deze verklaringen niet bevestigd. De minister van Defensie van het land, Milos Vucevic, zei vandaag dat de inlichtingeninformatie niet waar is.

« Servië heeft geen wapens verkocht en zal het ook niet verkopen aan de Oekraïense of Russische kant, noch aan landen rondom dat conflict », zei Milos Vucevic over de huidige situatie.

Het Pentagon-document met de titel « Europa | Reactie op aanhoudend conflict tussen Rusland en Oekraïne » presenteert de « beoordeelde standpunten » van 38 Europese regeringen die hun reactie weergeven op de verzoeken van Oekraïne om militaire hulp. Informatie wordt gepresenteerd in een grafiekvorm.

In het document van 2 maart staat dat Servië zich ertoe heeft verbonden militaire hulp aan Oekraïne te sturen en bereid is om in de toekomst wapens aan Oekraïne te blijven leveren. Het land stemde er echter niet mee in training te geven aan Oekraïense troepen.

Servië heeft de oorlog en de Russische agressie herhaaldelijk veroordeeld, maar dit kan de eerste keer zijn dat dit land beslist om Oekraïne ondubbelzinnig te steunen.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.