AccueilNederlandPoetin zou Turkije...

Poetin zou Turkije kunnen bezoeken voor de opening van de kerncentrale

Azerbeidzjan gaat via Bulgarije aardgas leveren aan Hongarije
De Russische president Vladimir Poetin mag op 27 april naar Turkije afreizen voor de openingsceremonie van de kerncentrale van Akkuyu, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd.

“We zetten momenteel met succes de bouw van de kerncentrale van Akkuyu voort. Op 27 april komt misschien de heer Poetin of we maken verbinding via een online videoverbinding en hopen dat we de eerste fase van onze eerste kerncentrale in gebruik nemen”, zei Erdogan in een tv-interview.

In een bericht op sociale media zei de Turkse minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, Fatih Dönmez, gisteren: “De eerste splijtstof zal op 27 april bij onze faciliteiten aankomen. Zo krijgt de kerncentrale van Akkuyu, die gebouwd wordt door een Russisch bedrijf, de status van kerncentrale. .”

Ondertussen kondigde Erdogan aan dat Turkije en Azerbeidzjan klaar zijn om via Bulgarije aardgas te leveren aan Europa en Hongarije via het TANAP Trans-Anatolian Gas Pipeline Project.

« Op dit moment zijn we klaar om Azerbeidzjan elke vorm van ondersteuning te bieden met betrekking tot de levering van aardgas aan Hongarije via TANAP », zei Erdogan gisteren in een gezamenlijke persconferentie met de bezoekende Hongaarse president, Katalin Novak, gisteren in Ankara.

De Turkse president onderstreepte: “We bevinden ons in een wereld die wordt gekenmerkt door crises en oorlogen. We hebben in deze omgeving een sterk en onafhankelijk Turkije kunnen bouwen en we moeten doorgaan. »

“Turkije heeft gevochten om oorlog uit ons land te houden en doet dat nog steeds”, voegde Erdogan eraan toe.

“Ten eerste zullen we ons land niet in oorlog brengen. Ten tweede zullen we de kracht van de familie-instelling behouden. Ten derde zullen we gevoeliger zijn voor immigratie, voornamelijk uit Syrië, en we zullen niet toestaan ​​dat immigranten worden mishandeld.

Erdogan benadrukte dat Ankara zijn inspanningen zal voortzetten om vrede tussen Rusland en Oekraïne te bereiken.

De huidige president, die ook kandidaat is voor de presidentsverkiezingen op 14 mei, benadrukte dat zijn partij een « ingehouden maar grondige verkiezingscampagne » zou voeren met respect voor het leed van de slachtoffers van de aardbeving.

“Al 20 jaar bereiden we ons voor op de verkiezingen van 2023. We kennen het belang van de 100ste verjaardag van onze republiek voor ons land. Vanwege de aardbeving hebben we onze verkiezingscampagne gewijzigd”, voegde hij eraan toe.

Illustratieve foto van Burak The Weekender: https://www.pexels.com/photo/aerial-photography-of-cityscape-at-night-45189/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.