AccueilNederlandPoetin zou Turkije...

Poetin zou Turkije kunnen bezoeken voor de opening van de kerncentrale

Azerbeidzjan gaat via Bulgarije aardgas leveren aan Hongarije
De Russische president Vladimir Poetin mag op 27 april naar Turkije afreizen voor de openingsceremonie van de kerncentrale van Akkuyu, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd.

“We zetten momenteel met succes de bouw van de kerncentrale van Akkuyu voort. Op 27 april komt misschien de heer Poetin of we maken verbinding via een online videoverbinding en hopen dat we de eerste fase van onze eerste kerncentrale in gebruik nemen”, zei Erdogan in een tv-interview.

In een bericht op sociale media zei de Turkse minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, Fatih Dönmez, gisteren: “De eerste splijtstof zal op 27 april bij onze faciliteiten aankomen. Zo krijgt de kerncentrale van Akkuyu, die gebouwd wordt door een Russisch bedrijf, de status van kerncentrale. .”

Ondertussen kondigde Erdogan aan dat Turkije en Azerbeidzjan klaar zijn om via Bulgarije aardgas te leveren aan Europa en Hongarije via het TANAP Trans-Anatolian Gas Pipeline Project.

« Op dit moment zijn we klaar om Azerbeidzjan elke vorm van ondersteuning te bieden met betrekking tot de levering van aardgas aan Hongarije via TANAP », zei Erdogan gisteren in een gezamenlijke persconferentie met de bezoekende Hongaarse president, Katalin Novak, gisteren in Ankara.

De Turkse president onderstreepte: “We bevinden ons in een wereld die wordt gekenmerkt door crises en oorlogen. We hebben in deze omgeving een sterk en onafhankelijk Turkije kunnen bouwen en we moeten doorgaan. »

“Turkije heeft gevochten om oorlog uit ons land te houden en doet dat nog steeds”, voegde Erdogan eraan toe.

“Ten eerste zullen we ons land niet in oorlog brengen. Ten tweede zullen we de kracht van de familie-instelling behouden. Ten derde zullen we gevoeliger zijn voor immigratie, voornamelijk uit Syrië, en we zullen niet toestaan ​​dat immigranten worden mishandeld.

Erdogan benadrukte dat Ankara zijn inspanningen zal voortzetten om vrede tussen Rusland en Oekraïne te bereiken.

De huidige president, die ook kandidaat is voor de presidentsverkiezingen op 14 mei, benadrukte dat zijn partij een « ingehouden maar grondige verkiezingscampagne » zou voeren met respect voor het leed van de slachtoffers van de aardbeving.

“Al 20 jaar bereiden we ons voor op de verkiezingen van 2023. We kennen het belang van de 100ste verjaardag van onze republiek voor ons land. Vanwege de aardbeving hebben we onze verkiezingscampagne gewijzigd”, voegde hij eraan toe.

Illustratieve foto van Burak The Weekender: https://www.pexels.com/photo/aerial-photography-of-cityscape-at-night-45189/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.