AccueilNederlandKunstmatige intelligentie kan...

Kunstmatige intelligentie kan depressie en angst voorspellen – europeantimes.news

Gebleken is dat psychische problemen vaak worden weerspiegeld in het taalgebruik van patiënten

Onderzoekers van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië gebruiken kunstmatige intelligentie en het sociale platform Twitter om voorspellende modellen voor depressie en angst te creëren, die in de toekomst kunnen helpen deze aandoeningen te detecteren voordat de klinische diagnose wordt gesteld. Dat meldt de elektronische editie ‘Medical Express’.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift “Language Resources and Evaluation”.

Het eerste onderdeel van de studie is de constructie van een database genaamd « SetembroBR ». Het bevat informatie van een Portugeestalige tekstanalyse en een netwerk van connecties met 3.900 Twitter-gebruikers die vóór het onderzoek zeiden dat ze waren gediagnosticeerd of behandeld voor psychische problemen. De database bevat alle openbare berichten van deze gebruikers, of in totaal ongeveer 47 miljoen korte tekstberichten.

“Eerst hebben we handmatig de berichten verzameld en de tweets van ongeveer 19.000 mensen geanalyseerd, wat overeenkomt met de bevolking van een dorp of kleine stad. Daarna gebruikten we twee sets databases – van mensen met de diagnose psychische problemen en een willekeurig geselecteerde controlegroep, « zei het hoofd van de studie door Ivandre Paraboni, een docent aan het College of Arts, Sciences and Humanities aan de Universiteit van São Paulo.

In het onderzoek werden tweets van vrienden en volgers van de deelnemers verzameld en geanalyseerd. “Deze mensen voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze hebben gemeenschappelijke belangen”, zegt Paraboni, die ook onderzoeker is bij het Centrum voor Kunstmatige Intelligentie.

De tweede fase van het onderzoek is nog gaande, maar er zijn al voorlopige resultaten. Volgens hen is het mogelijk om te voorspellen of een persoon vatbaar is voor het ontwikkelen van een depressie, alleen op basis van zijn vrienden en volgers op sociale netwerken, zonder de inhoud van zijn persoonlijke berichten te analyseren.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat psychische problemen vaak worden weerspiegeld in het taalgebruik van patiënten. De meeste van deze studies analyseerden teksten in het Engels.

Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/bionic-hand-and-human-hand-finger-pointing-6153354/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.