AccueilNederlandKunstmatige intelligentie kan...

Kunstmatige intelligentie kan depressie en angst voorspellen – europeantimes.news

Gebleken is dat psychische problemen vaak worden weerspiegeld in het taalgebruik van patiënten

Onderzoekers van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië gebruiken kunstmatige intelligentie en het sociale platform Twitter om voorspellende modellen voor depressie en angst te creëren, die in de toekomst kunnen helpen deze aandoeningen te detecteren voordat de klinische diagnose wordt gesteld. Dat meldt de elektronische editie ‘Medical Express’.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift “Language Resources and Evaluation”.

Het eerste onderdeel van de studie is de constructie van een database genaamd « SetembroBR ». Het bevat informatie van een Portugeestalige tekstanalyse en een netwerk van connecties met 3.900 Twitter-gebruikers die vóór het onderzoek zeiden dat ze waren gediagnosticeerd of behandeld voor psychische problemen. De database bevat alle openbare berichten van deze gebruikers, of in totaal ongeveer 47 miljoen korte tekstberichten.

“Eerst hebben we handmatig de berichten verzameld en de tweets van ongeveer 19.000 mensen geanalyseerd, wat overeenkomt met de bevolking van een dorp of kleine stad. Daarna gebruikten we twee sets databases – van mensen met de diagnose psychische problemen en een willekeurig geselecteerde controlegroep, « zei het hoofd van de studie door Ivandre Paraboni, een docent aan het College of Arts, Sciences and Humanities aan de Universiteit van São Paulo.

In het onderzoek werden tweets van vrienden en volgers van de deelnemers verzameld en geanalyseerd. “Deze mensen voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze hebben gemeenschappelijke belangen”, zegt Paraboni, die ook onderzoeker is bij het Centrum voor Kunstmatige Intelligentie.

De tweede fase van het onderzoek is nog gaande, maar er zijn al voorlopige resultaten. Volgens hen is het mogelijk om te voorspellen of een persoon vatbaar is voor het ontwikkelen van een depressie, alleen op basis van zijn vrienden en volgers op sociale netwerken, zonder de inhoud van zijn persoonlijke berichten te analyseren.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat psychische problemen vaak worden weerspiegeld in het taalgebruik van patiënten. De meeste van deze studies analyseerden teksten in het Engels.

Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/bionic-hand-and-human-hand-finger-pointing-6153354/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.