AccueilNederlandHet aantal M109-houwitsers...

Het aantal M109-houwitsers in Oekraïne is na de laatste aankomsten aanzienlijk toegenomen

Oekraïne exploiteert vandaag ongeveer 80 eenheden M109’s zelfrijdende houwitsers van verschillende configuraties.

Italiaanse batterij van M109L zelfrijdende houwitsers in ingegraven schietposities. Afbeelding tegoed: SGT. Brian Gavin, Amerikaanse leger

Het aantal M109’s in dienst bij de Oekraïense strijdkrachten nam snel toe Italië doneerde 30 voertuigen uit eigen voorraad.

Een paar dagen geleden werd een partij Italiaanse M109L-houwitsers gespot op weg naar Oekraïne. Blijkbaar maakten ze deel uit van een grotere levering – verschillende mediabronnen hebben al vermeld dat de eerste eenheden « sinds enkele weken » in Oekraïne actief zijn.

Deze militaire hulp van het Italiaanse leger deed er lang over om zijn bestemming te bereiken. Het besluit om de M109L te schenken werd in 2022 genomen. Maar voordat ze verzonden konden worden, moesten deze machines opgeknapt worden, en de fondsen hiervoor werden verstrekt door de Verenigde Staten.

De situatie voor deze verhuizing was zeer gunstig, aangezien Italië onlangs zijn M109L-artillerie-eenheden had geëlimineerd ten gunste van de Duitse Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000). In 2010 exploiteerde Italië 221 eenheden van deze zelfrijdende houwitsers. De kans is groot dat er in de toekomst, na de succesvolle levering van de eerste partij, meer aan Oekraïne geleverd gaan worden.

Ondanks dat het een ouder platform is, is de M109 nog steeds een zeer capabel voertuig. De Italiaanse versie komt overeen met de M109A3-modificatie, maar gebruikt een in eigen land geproduceerd 155 mm 39 kaliberkanon van Otobreda (Oto Melara) in plaats van het standaard M185-kanon. Deze machine kan snelheden bereiken van 60 km/u (37 mph) op de weg en 25 km/u (15,5 mph) off-road. Het totale gewicht is 28 ton. Het operationele bereik is maximaal 320 km (ongeveer 200 mijl).

In termen van gevechtsprestaties heeft de M109L een schietbereik van 24-30 kilometer (15-19 mijl), afhankelijk van het type artilleriegranaat. Het kan tot 4 toeren per minuut afvuren in de maximale modus, gedurende 3 minuten, of 1 rpm in de aanhoudende modus.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.