AccueilNederlandFrankrijk vervolgt PKK-leden...

Frankrijk vervolgt PKK-leden die worden beschuldigd van afpersing en terrorisme

Frankrijk berecht 11 vermeende hooggeplaatste leden van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), beschuldigd van afpersing, financiering van terrorisme en propaganda voor de organisatie, meldde AFP.
De PKK, die door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Turkije tot terroristische organisatie is verklaard, voert een decennialange gewapende strijd tegen Ankara voor meer autonomie voor de Koerdische minderheid in het zuidoosten van Turkije.

Geen van de 11 verdachten die door het Strafhof van Parijs zijn berecht – allemaal van Turkse nationaliteit – heeft toegegeven tot de groep te behoren, die volgens hen niet aanwezig is in Frankrijk.

Onderzoekers zijn echter van mening dat Frankrijk, samen met aangrenzende EU-landen, een vestigingsplaats biedt voor de PKK.

Georganiseerde cellen zouden opereren onder de 150.000 Koerdische inwoners van Frankrijk, evenals de 100.000 mensen in Nederland en de gemeenschap van een miljoen in Duitsland.

Het onderzoek begon in 2020 toen twee Koerdische vrouwen van 18 en 19 jaar vermist raakten in het zuidoosten van Frankrijk.

Al snel bleek dat ze naar PKK-trainingskampen in andere delen van Europa waren gegaan.

Het ontrafelen van de rode draad leidde de onderzoekers naar een netwerk rond een Koerdische vereniging in Marseille, die volgens hen een soort openbare belasting int die bekend staat als een « campagne » om de PKK te financieren.

Getuigenissen en telefoontaps onthullen intimidatie en afpersing van leden van de diaspora, waarbij « belastinginners » willekeurige bijdragen toekennen aan individuen op basis van hun geschatte inkomen.

Volgens onderzoekers betalen sommige Koerden vrijwillig voor de « campagne » in « volledige overeenstemming » met de PKK.

Maar velen van hen zien het als een « plicht » die ze uitvoeren uit angst voor uitsluiting of represailles van de gemeenschap.

Een getuige zegt dat hij werd bedreigd met het breken van zijn benen.

Onderzoekers schatten dat er in het zuidoosten van Frankrijk jaarlijks ongeveer twee miljoen euro ($ 2,2 miljoen) wordt ingezameld.

Ze onderzochten ook hoe jonge Koerden werden “gerekruteerd” voor de PKK onder omstandigheden “vergelijkbaar met ontvoering en onwettige opsluiting”.

Al degenen die in Europa een « ideologische training » ondergaan, worden naar militaire kampen gestuurd, velen van hen in Irak, en worden opgenomen in de strijdkrachten die loyaal zijn aan de PKK.

Tot 35 miljoen Koerden, die zich op het grondgebied van Irak, Iran, Syrië en Turkije bevinden, hebben geen eigen staat.

In Frankrijk werden in december drie Koerden doodgeschoten in een openbaar centrum in Parijs bij een misdaad die onderzoekers omschreven als “racistisch”.

De hoorzittingen duren tot 14 april.

Illustratieve foto van Michael Bayazidi: https://www.pexels.com/photo/an-elderly-man-in-traditional-kurdish-clothing-7404815/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.