AccueilNederlandEen "slim" verband...

Een « slim » verband dat het genezingsproces van gecreëerde wonden regelt – europeantimes.news

Het is gemaakt van een flexibel en rekbaar polymeer met ingebedde elektronica en medicijnen

Wetenschappers van het California Institute of Technology hebben een ‘slim’ wondverband ontwikkeld dat de weefselregeneratie ondersteunt en het genezingsproces regelt, meldt de site van de onderwijsinstelling.

In de meeste gevallen, wanneer iemand snijdt, schraapt, verbrandt of een andere wond krijgt, zorgt het lichaam voor zichzelf en geneest het zichzelf. Ziekten zoals diabetes kunnen echter het genezingsproces verstoren en leiden tot wonden die niet genezen en geïnfecteerd kunnen raken en gaan etteren.

Deze chronische wonden zijn niet alleen slopend voor de mensen die eraan lijden, maar vormen ook een belasting voor de gezondheidszorg.

Een slim verband ontwikkeld door specialisten van het California Institute of Technology zou de behandeling van dergelijke wonden makkelijker, effectiever en goedkoper kunnen maken.

Het « slimme » verband is gemaakt van een flexibel en rekbaar polymeer met ingebouwde elektronica en medicijnen. Binnenin zitten sensoren die de toestand van de patiënt bewaken (temperatuur, ontsteking, aanwezigheid van infectie).

Het verband kan worden aangesloten op een smartphone of computer om real-time gegevens over de toestand van de wond te verzenden. Het kan ook antibiotica afgeven en een zwak elektrisch veld toepassen om de genezing te stimuleren.

De ontwikkelaars merken op dat testen met diermodellen veelbelovende resultaten hebben opgeleverd. Hun volgende doel is om de technologie te perfectioneren en het « slimme » verband op mensen te testen.

Foto: website van het California Institute of Technology

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.