AccueilNederlandDuitse defensiefabrikant Rheinmetall...

Duitse defensiefabrikant Rheinmetall slachtoffer van een cyberaanval

Duitse defensie-industrie bedrijf Rheinmetall zei dat het zo was offensief door hackers, maar verzekerde dat zijn militaire activiteit niet werd aangetast.

Boxer militair voertuig, geproduceerd door Rheinmetall Defence – illustratie foto. Afbeelding tegoed: Rab Lawrence via FlickrCC BY-NC-ND 2.0

Volgens de woordvoerder van het bedrijf was de cyberaanval gericht tegen de divisie die zich bezighoudt met niet-militaire industriële klanten, voornamelijk actief in de automobielsector.

« Rheinmetall onderzoekt momenteel de omvang van de schade en staat in nauw contact met de relevante autoriteiten », aldus vertegenwoordigers van het bedrijf.

Openbare aanklagers onderzoeken momenteel de oorsprong van de aanval, maar geven geen specifieke details of het incident verband hield met de steun van het bedrijf aan Oekraïne.

Rheinmetall AG is een Duitse technologiegroep die gespecialiseerd is in beveiligings- en mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf heeft twee belangrijke bedrijfssegmenten: Rheinmetall Automotive en Rheinmetall Defence.

Rheinmetall Automotive produceert componenten en systemen voor de auto-industrie, waaronder motorsystemen, emissiereductietechnologieën en elektrische mobiliteitsoplossingen. Rheinmetall Defence biedt een scala aan producten en diensten voor de defensie-industrie, waaronder gepantserde voertuigen, wapensystemen en simulatie- en trainingssystemen.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

FOD Justitie publiceert jaarverslag 2023 : Met mensgerichtheid maken we het verschil 

Met mensgerichtheid maken we het verschil De federale overheidsdienst Justitie brengt zijn jaarverslag 2023 uit. Dat belicht een aantal opvallende projecten van het afgelopen jaar binnen ons departement, het proces van de aanslagen van Brussel en workshops rond agressie in...

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.