AccueilNederlandDe dierentuin van...

De dierentuin van Kopenhagen implementeert een nieuwe strategie om het liefdesleven van zijn twee panda’s aan te moedigen

Vrouwtjes zijn in het voorjaar slechts 24 tot 36 uur vruchtbaar

Bezorgd dat de twee panda’s te laat zijn met broeden, implementeert de dierentuin van Kopenhagen een nieuwe strategie om hun liefdesleven aan te moedigen, omdat bekend is dat de soort moeite heeft met voortplanten, meldde AFP.

De dierentuin in de Deense hoofdstad besloot de panda’s een maand eerder dan normaal in hetzelfde verblijf te zetten, zodat ze voor het broedmoment aan elkaar kunnen wennen, in plaats van luidruchtig ruzie te maken tijdens de noodlottige periode.

De website van de dierentuin plaatste een foto van de twee dieren die elkaar minachtend aanstaarden – een teken dat de liefde nog niet « in de lucht » is.

Mao Sun en Xin Er werden voor 15 jaar uitgeleend door China en kwamen in het voorjaar van 2019 aan in Kopenhagen. Sindsdien zijn alle pogingen om ze te fokken mislukt.

« We proberen een aanpak die succesvol is geweest met onze ijsberen en bruine beren – om ze nu te verzamelen, ook al zal Mao Sun de komende weken nog niet klaar zijn voor liefde », legt dierenarts Mads Frost Bertelsen uit.

De break-up-periode van een panda duurt slechts twee tot drie dagen, en dierentuinambtenaren hopen dat hun nieuwe strategie de dieren in staat zal stellen elkaar weer te leren kennen, te vechten en hun frustraties te uiten voordat het moment van passie aanbreekt.

“Panda’s leven alleen en houden niet zo van het gezelschap van anderen, behalve de paar dagen per jaar dat het vrouwtje wordt weggejaagd. Tijdens de eerste paar dagen dat ze samen zijn, kunnen er serieuze botsingen zijn. We hopen dat de extra tijd die ze samen zullen doorbrengen hen in staat zal stellen te stoppen met vechten en zich te concentreren op het paren wanneer de tijd rijp is”, zegt Bertelsen.

Het fokken van panda’s is bijzonder moeilijk in gevangenschap. Vrouwtjes zijn in het voorjaar slechts 24 tot 36 uur vruchtbaar, volgens de International Panda Conservation Organization.

« Het probleem is dat ze niet echt weten wat ze moeten doen en dat ze maar één keer per jaar hoeven te trainen », voegt de dierenarts eraan toe. Hij voegt eraan toe dat dieren ook een probleem hebben met synchronisatie.

Volgens de organisatie telt de pandapopulatie 1.864 exemplaren, waarvan er wereldwijd 600 in gevangenschap leven.

Bron: Copenhagen Zoo Instagram (@copenhagenzoo)

Illustratieve foto door Diana Silaraja: https://www.pexels.com/photo/photo-of-panda-and-cub-playing-1661535/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.