AccueilNederlandZakia Khattabi in...

Zakia Khattabi in Kopenhagen om de basis te leggen voor een ambitieuze COP28

Maandag begint in Kopenhagen een internationale ministeriële bijeenkomst over het klimaat. De eerste op dit gebied sinds COP27, die vorig jaar november plaatsvond in Sharm El Sheikh, zal gedurende twee dagen worden georganiseerd door de huidige en toekomstige voorzitterschappen van de Conferentie van Partijen over klimaat, namelijk Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. Georganiseerd om verder te gaan met de evaluatie van COP27, zal de federale minister van Klimaat en hoofd van de Belgische delegatie, Zakia Khattabi, deelnemen aan de tweedaagse werk met de vaste bedoeling om vanaf nu de ambitie voor COP28 die eind november van start gaat in Dubai.
« COP27, waarin veel hoop was gegrondvest, resulteerde in toezeggingen die grotendeels ontoereikend waren gezien de urgentie waarmee we worden geconfronteerd, vooral met betrekking tot de mitigatiecomponent », aldus Zakia Khattabi.

Toeval van de kalender? Overdag wordt het rapport van de 6e beoordelingscyclus van het IPCC gepubliceerd. Voor de minister zal dit zonder verrassingen zijn: “Het huis staat in brand! We weten dat dit decennium beslissend zal zijn om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, anders zouden de voorwaarden van duurzaamheid op de planeet niet langer gegarandeerd zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Recente rapporten geven aan dat we afstevenen op een wereldwijde waarschuwing van 2,5 graden: dit is een catastrofe voor de mensheid, en in het bijzonder voor de meest kwetsbare landen en gemeenschappen. De tijd van grote toespraken is voorbij: het is nog steeds mogelijk om te handelen, maar de actie moet ambitieus en onmiddellijk zijn! « , zij ging door.

De gesprekken vinden plaats in de vorm van 4 werkgroepen rond de volgende thema’s: mitigatie, adaptatie, verlies en schade, financiën. De minister zal als moderator deelnemen aan deze eerste groep. Daarna zal een plenaire sessie worden georganiseerd over de Global Stocktake (GST), een mechanisme voor het beoordelen van de collectieve vooruitgang in de richting van de doelstellingen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.