AccueilNederlandUNICEF waarschuwt voor...

UNICEF waarschuwt voor toenemende ongelijkheid in Europa en Centraal-Azië

The COVID-19 pandemic, climate disasters and ongoing conflict have deepened inequalities among children in Europe and Central Asia, the UN Children’s Fund (UNICEF) said in a report published on Thursday, calling for more robust support for boys and girls at risk of poverty and social exclusion. 

De rapport over kinderrechten is de eerste in zijn soort waarin bestaande gegevens en analyses voor alle landen in de regio worden samengebracht, terwijl kritieke lacunes in de gegevens die moeten worden opgevuld, worden benadrukt.

Gegevens ontbreken

UNICEF Regionaal directeur Afshan Khan gezegd de oorlog in Oekraïne, de pandemie, klimaatverandering en de huidige economische en energiecrisis bracht veel gezinnen in onzekerheiddie hun welzijn en dat van hun kinderen aantasten.

“Het gebrek aan gegevens over hoe deze gebeurtenissen de kinderrechten hebben beïnvloed, maakt het echter moeilijk om te beoordelen hoe we dat kunnen voorzien in de behoeften van de meest kwetsbare kinderen en gezinnenzodat geen enkel kind in de regio achterblijft”, voegde ze eraan toe.

In het nadeel

Naar schatting 35 tot 40 miljoen kinderen Europa en Centraal-Azië leven volgens UNICEF in armoede. Het rapport onthult ongelijkheden in de toegang tot gezondheidszorg en onderwijs voor enkele van de meest kwetsbaren.

Zo behoren Roma-kinderen, samen met zo’n 11 miljoen jongens en meisjes met een handicap, tot de meest kansarmen als het gaat om toegang tot kwaliteitsonderwijs.

Voorkombare sterfgevallen

Hoewel de regio landen omvat met het laagste aantal sterfgevallen onder baby’s en kinderen wereldwijd, zijn de sterftecijfers onder de vijf jaar in sommige landen hoger dan het wereldgemiddelde. Meer dan de helft van deze sterfgevallen is te wijten aan vermijdbare en behandelbare ziekten.

Europa en Centraal-Azië hebben ook enkele van ‘s werelds hoogste percentages kinderen die van hun familie zijn gescheiden of in verzorgingstehuizen zijn geplaatst. Nogmaals, Roma-kinderen en mensen met een handicap zijn onevenredig vertegenwoordigd in residentiële zorg.

De pandemie veroorzaakte ernstige verstoringen van de routinematige immunisatiediensten, waarbij 95 procent van de landen een terugval in dekking vertoonde. “Als gevolg daarvan, elk jaar, bijna een miljoen kinderen in de regio krijgen hun geplande vaccinaties niet”, aldus UNICEF.

Tol op geestelijke gezondheid

De wereldwijde crisis had ook gevolgen voor het emotionele en mentale welzijn van kinderen zelfmoord is nu de tweede belangrijkste doodsoorzaak in landen met een hoog inkomen in de regio, aldus het rapport.

aldus UNICEF luchtverontreiniging iHet is het belangrijkste milieurisico in de regio, met een geschatte impact vier op de vijf kinderen in Europa en Centraal-Azië. Bovendien missen gemeenschappen ook de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Oekraïne oorlogseffect

De Russische invasie van Oekraïne heeft geleid tot een ongekende uittocht uit het land, en het aantal vluchtelingen en migranten dat vanuit andere delen van de wereld in Europa en Centraal-Azië aankomt, blijft ook toenemen.

Gastlanden zijn geweest uitgerekt tot capaciteit om gelijke toegang tot kwaliteitsvolle basisdiensten te behouden, met lacunes op gebieden als accommodatie en sanitaire voorzieningen, gezondheids- en beschermingsdiensten, en zorg en ondersteuning voor niet-begeleide en van hun familie gescheiden kinderen.

Programma’s voor sociale bescherming

Vorig jaar publiceerde UNICEF rapporterent over hoe de economische gevolgen van de oorlog een impact hebben gehad op kinderarmoede in Europa en Centraal-Azië. Sindsdien roept het bureau landen op om dit te doen stelsels voor sociale bescherming uitbreiden en versterkeninclusief programma’s voor financiële bijstand.

In de publicatie van zijn laatste studie drong UNICEF er bij regeringen op aan om dit te doen voldoen aan de behoeften van elk kind, vooral de meest kwetsbaren, en aan prioriteit geven aan kinderen bij het verzamelen en analyseren van gegevens.

//platform.twitter.com/widgets.js

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.