AccueilNederlandter ondersteuning van...

ter ondersteuning van de preventie van drugsgebruik op scholen en in gemeenschappen tijdens het Jeugdforum 2023

Wenen, 15 maart 2023 — Nu COVID-19 langzaam afneemt, verwelkomden het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en het Vienna International Centre delegaties van over de hele wereld op de 66e Sessie van de Commissie voor verdovende middelen (CND). Dit omvatte de jeugdige aanwezigheid van deelnemers aan het Jeugdforum 2023 (13 – 15 maart 2023), voor het eerst sinds 2019 persoonlijk gehouden.

Mevr. Ghada Waly, Uitvoerend Directeur van de UNODC, heette 34 jeugdleiders uit 28 landen hartelijk welkom en drong er bij de jongeren op aan om gebruik te maken van de kans om te leren over evidence-based medicijn gebruik preventie en verbinden en ideeën met elkaar delen. “Uw stemmen hebben de kracht om uw collega’s en uw gemeenschappen meer dan wie dan ook te bereiken. Je kunt het bewustzijn vergroten en jonge mensen zoals jij laten zien dat ze worden gesteund, ‘zei ze.

Gedurende drie dagen namen jongeren actief deel aan participatieve thematische discussies en dachten ze na over hoe jongeren kunnen bijdragen aan het ondersteunen van drugspreventie op hun scholen en gemeenschappen. Lauren Anzarouth uit Canada reflecteerde: “Het is belangrijk om de impact te benadrukken die we kunnen hebben op de samenleving; we hebben het potentieel om onze toekomst vorm te geven op een manier die meer progressieve en inclusieve opvattingen aanmoedigt, iets waar iedereen echt van kan profiteren… Wij zijn de toekomst van de samenleving en hebben absoluut veel bij te dragen.”

De jonge leiders bevestigden de inzet van UNODC om de jeugd mondiger te maken en kregen het woord tijdens de plenaire vergadering van de CND om hun gezamenlijk ontwikkelde jongerenverklaring af te leggen. « Jonge mensen bieden een uniek inzicht in constant evoluerende problemen met middelengebruik, bevorderen een grenzeloos onderling verbonden bewustzijn en zorgen voor duurzaamheid op de lange termijn », zeiden ze. “We moeten streven naar een gezonde, gelijke en duurzame samenleving door inzet, doorzettingsvermogen en strategische, op feiten gebaseerde programma’s. Door de basis te leggen voor preventie door middel van onderwijs, sociale programma’s en beleid, kunnen we het middelengebruik stoppen voordat het begint. » In de verklaring, afgegeven door Vinayak Menon en Yulia Pozdnukhova, dringen jongeren er bij de lidstaten op aan om te blijven investeren in evidence-based preventie van middelengebruik en om jongeren meer kansen te bieden om meer betrokken te zijn bij drugspreventie.

Verdere informatie

Bij de tienjarige mijlpaal van het jongereninitiatief in 2022 hernieuwde UNODC haar inzet voor het ondersteunen van de empowerment van jongeren en het versterken van hun weerbaarheid bij het voorkomen van middelengebruik. Gedurende het hele decennium heeft het jaarlijkse Jeugdforum jonge mensen met verschillende achtergronden in staat gesteld om samen te komen en collectief na te denken over het belang van investeren in preventie, en heeft het een wereldwijde gemeenschap van jongeren in staat gesteld actief deel te nemen en op feiten gebaseerde preventietechnieken te leren.

Lees hier meer:

Jeugdforum 2023

Jongeren Initiatief

Jeugd Actie

De commissie voor verdovende middelen

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.