AccueilNederlandTanzania bevestigt de...

Tanzania bevestigt de allereerste uitbraak van de dodelijke Marburg-virusziekte

Laboratoriumtests werden uitgevoerd nadat acht mensen in de regio symptomen van het « zeer virulente » Marburg-virus ontwikkelden ziekte, waaronder koorts, braken, bloedingen en nierfalen.

Vijf van de acht bevestigde gevallen zijn overleden, onder wie een gezondheidswerker, en de overige drie worden behandeld. Het bureau identificeerde ook 161 contacten van besmette personen, die momenteel worden gecontroleerd.

“De inspanningen van de Tanzaniaanse gezondheidsautoriteiten om de oorzaak van de ziekte vast te stellen, zijn een duidelijke indicatie van de vastberadenheid om effectief op de uitbraak te reageren. Samen met de overheid werken we aan snelle opschaling van beheersmaatregelen om de verspreiding van het virus te stoppen en de uitbraak zo snel mogelijk te beëindigen”, zei dr. Matshidiso Moeti, Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Regionaal directeur voor Afrika.

Hoewel dit de eerste keer is dat Tanzania een Marburg-zaak registreert, heeft het land uit de eerste hand ervaring met het reageren op andere crises, waaronder COVID 19, cholera en dengue in de afgelopen drie jaar. In september 2022 voerde het VN-gezondheidsagentschap een strategische risicobeoordeling uit waaruit bleek dat het land een hoog tot zeer hoog risico loopt op uitbraken van infectieziekten.

“De lessen die zijn geleerd en de vooruitgang die is geboekt tijdens andere recente uitbraken zou het land goed van pas moeten komen terwijl het deze nieuwste uitdaging aangaat”, zei dr. Moeti. « We zullen nauw blijven samenwerken met de nationale gezondheidsautoriteiten om levens te redden. »

Marburg-virus veroorzaakt gewoonlijk hemorragische koorts, met een hoog sterftecijfer tot 88 procent.

Het maakt deel uit van de dezelfde familie als het virus dat veroorzaakt Ebola. Symptomen geassocieerd met het Marburg-virus beginnen plotseling, met hoge koorts, ernstige hoofdpijn en intense malaise, zei de WHO.

Het virus wordt gewoonlijk overgedragen op mensen door fruitvleermuizen en verspreidt zich door direct contact met lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde mensen, oppervlakken en materialen.

Terwijl er zijn geen vaccins of antivirale behandelingen goedgekeurd om het virus te behandelen, vergroten ondersteunende zorg, rehydratie en behandeling van specifieke symptomen de overlevingskansen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.