AccueilNederlandRUSLAND, Zes jaar...

RUSLAND, Zes jaar en vijf maanden gevangenisstraf voor een Jehova’s Getuige

Ondanks de oorlog van Rusland in Oekraïne en een besluit van de Europese Hof in 2022 waarin hij er bij Rusland op aandrong alle lopende strafrechtelijke procedures tegen Jehovah’s Getuigen stop te zetten, heeft Poetin zijn repressiebeleid tegen Jehovah’s Getuigen niet stopgezet.

Konstantin Sannikov veroordeeld tot 6 jaar en 5 maanden in een strafkolonie

Op 15 februari 2023 heeft de Sovetskiy District Court van Kazan een vonnis uitgesproken Konstantin Sannikov tot 6 jaar en 5 maanden in een strafkolonie. Voor het leiden van vreedzame religieuze diensten van Jehovah’s Getuigen vond de rechtbank hem schuldig aan extremisme.

Gedurende het vooronderzoek en het proces – meer dan twee jaar – heeft Konstantin in een detentiecentrum gezeten.

In augustus 2020 startte de FSB van Tatarstan een strafzaak op grond van deel 1 van art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie (organisatie van de activiteit van een extremistische organisatie) tegen Konstantin Sannikov, doctor in de forensische geneeskunde en vader van 4 kinderen. Gesprekken over de Bijbel onder vrienden werden beschouwd als het organiseren van extremistische activiteiten. Sannikov werd in een detentiecentrum geplaatst en zijn bankrekeningen werden bevroren. In augustus 2021 begonnen de rechtszittingen. Terwijl hij ongeveer twee jaar in hechtenis zat, kreeg hij nooit bezoek van zijn vrouw. Tijdens zijn gevangenschap verergerden zijn chronische ziekten. In de rechtszaal sprak zijn baas over hem als een verantwoordelijke en eerlijke werker die nooit een berisping had gekregen, maar integendeel herhaaldelijk lof, aanmoedigingen en onderscheidingen ontving. De getuigenissen van geheime getuigen kwamen niet overeen met de werkelijkheid en wezen op een persoonlijke afkeer van deze denominatie.

Op 20 februari 2023 heeft de Vakhitovsky-rechtbank van Kazan uitspraak gedaan Andrej Bochkarev schuldig aan het organiseren van de activiteiten van een extremistische organisatie. Hij pleitte onschuldig. Hij werd veroordeeld tot drie jaar en een maand gevangenisstraf, maar hij werd vrijgelaten in de rechtszaal, aangezien hij zijn lange termijn in een centrum voor voorlopige hechtenis heeft uitgezeten!

In de eerste tweeënhalve maand van 2023 werden ook veel voorwaardelijke straffen opgelegd; hoven van beroep en het Hof van Cassatie bevestigden ook de veroordelingen tot effectieve gevangenisstraffen van vele andere Jehova’s Getuigen die al in voorarrest zaten. KOPPELING.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heerste dat de Russische Federatie « alle nodige maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat alle lopende strafrechtelijke procedures tegen Jehovah’s Getuigen… en de vrijlating van alle Jehovah’s Getuigen in hechtenis worden genomen » (§ 285).

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.