AccueilNederland"Regeren is voorzien!"...

« Regeren is voorzien! » » : Zakia Khattabi opent het Forum voor een rechtvaardige transitie

Federaal minister Zakia Khattabi opende vandaag in Flagey het Forum voor een rechtvaardige transitie, een belangrijke stap in het kader van de conferentie over de rechtvaardige transitie in België. Organisé sous forme de plusieurs tables rondes (agriculture et alimentation, transport et mobilité, parc immobilier et soins de santé), le Forum rassemble des représentants d’un large éventail d’acteurs de la société venus défendre leurs intérêts et leur vision de la transition net, juist.
« Om op een geloofwaardige, structurele en eerlijke manier te reageren op de ecologische noodsituatie waarin we ons bevinden, moeten we onszelf in de toekomst projecteren en onze productie- en consumptiemethoden grondig herzien, onze economieën, onze steden heroverwegen… », zei Zakia Khattabi tijdens zijn openingsspeech.

We hebben geen andere keuze, anders zullen bepaalde veranderingen zich op de meest gewelddadige manier aan ons opdringen (de stikstofcrisis is in dit opzicht een voorbeeld). Samen kunnen we de voorwaarden voor deze transitie kiezen, door middel van een brede dialoog waarbij alle groepen betrokken zijn – ook de meest kwetsbaren. Via dit forum wil ik de modaliteiten van een rechtvaardige transitie in België verduidelijken, zodat we deze ideeën en ambities kunnen vertalen in concrete acties en beleid”, aldus de minister.

Op 28 maart vindt het tweede deel van het Forum plaats. De thema’s die daar aan de orde komen zijn financiën en investeringen, internationale solidariteit, energie en hulpbronnen, en ten slotte armoedebestrijding.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.