AccueilNederland"Regeren is voorzien!"...

« Regeren is voorzien! » » : Zakia Khattabi opent het Forum voor een rechtvaardige transitie

Federaal minister Zakia Khattabi opende vandaag in Flagey het Forum voor een rechtvaardige transitie, een belangrijke stap in het kader van de conferentie over de rechtvaardige transitie in België. Organisé sous forme de plusieurs tables rondes (agriculture et alimentation, transport et mobilité, parc immobilier et soins de santé), le Forum rassemble des représentants d’un large éventail d’acteurs de la société venus défendre leurs intérêts et leur vision de la transition net, juist.
« Om op een geloofwaardige, structurele en eerlijke manier te reageren op de ecologische noodsituatie waarin we ons bevinden, moeten we onszelf in de toekomst projecteren en onze productie- en consumptiemethoden grondig herzien, onze economieën, onze steden heroverwegen… », zei Zakia Khattabi tijdens zijn openingsspeech.

We hebben geen andere keuze, anders zullen bepaalde veranderingen zich op de meest gewelddadige manier aan ons opdringen (de stikstofcrisis is in dit opzicht een voorbeeld). Samen kunnen we de voorwaarden voor deze transitie kiezen, door middel van een brede dialoog waarbij alle groepen betrokken zijn – ook de meest kwetsbaren. Via dit forum wil ik de modaliteiten van een rechtvaardige transitie in België verduidelijken, zodat we deze ideeën en ambities kunnen vertalen in concrete acties en beleid”, aldus de minister.

Op 28 maart vindt het tweede deel van het Forum plaats. De thema’s die daar aan de orde komen zijn financiën en investeringen, internationale solidariteit, energie en hulpbronnen, en ten slotte armoedebestrijding.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.