AccueilNederlandModernisering van de...

Modernisering van de burgerlijke stand | Nieuws.belgië

Concreet gaat het om verschillende herstelbepalingen die onder meer betrekking hebben op het gebruik van de databank van akten van de burgerlijke stand (BAEC). Het gaat dan bijvoorbeeld om het corrigeren van onoplettendheid van de wetgever bij eerdere wetswijzigingen of het in overeenstemming brengen van bestaande bepalingen met de praktijk.
Zo wordt met name gespecificeerd dat de ambtenaar van de burgerlijke stand van de plaats waar het kind werd gevonden bevoegd is om de geboorteakte van de vondeling op te maken en dat de akte nu niet alleen wordt opgesteld op basis van het buitenlandse document wanneer het wordt aangeboden voor het opmaken of wijzigen van een akte van de burgerlijke stand, maar ook bij het wijzigen van het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister of van het bedrijfsregister.

Verder beoogt het ontwerp de huidige wetgeving inzake de burgerlijke stand in overeenstemming te brengen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), door een duidelijkere verdeling en afbakening van verantwoordelijkheden, de beperking van de uitgifte van gewaarmerkte afschriften en uittreksels van de BAEC en de beperking van toegang tot de BAEC.

Het voorontwerp wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.