AccueilNederlandLeena Ylä-Mononen geselecteerd...

Leena Ylä-Mononen geselecteerd als nieuwe uitvoerend directeur van het Europees Milieuagentschap – europeantimes.news

Op 23 maart 2023 heeft de raad van bestuur van het Europees Milieuagentschap (EMA) besloten om Leena Ylä-Mononen, een Finse onderdaan, voor te dragen als de volgende uitvoerend directeur van het EMA. Het besluit werd genomen nadat de raad van bestuur de kandidaten op de shortlist had geïnterviewd, als resultaat van een voorselectie door de Europese Commissie na een open oproep tot het indienen van sollicitaties.
Leena Ylä-Mononen bekleedt momenteel de functie van directeur-generaal bij het Finse ministerie van Milieu. Daarvoor bekleedde ze een senior managementfunctie bij het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen, nadat ze bij het DG Milieu van de Europese Commissie had gewerkt. Leena Ylä-Mononen heeft een masterdiploma in milieuwetenschappen van de Universiteit van Helsinki.

Lde Burke-aura, voorzitter van de raad van bestuur van het EER, zei: ‘Gefeliciteerd Leena Ylä-Mononen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de raad van bestuur een uitstekende kandidaat heeft geselecteerd om het Europees Milieuagentschap te leiden. We kijken ernaar uit om met Leena Ylä-Mononen samen te werken om de rol van het EEA en zijn Eionet-netwerk ter ondersteuning van het Europese milieu- en klimaatbeleid verder te versterken.’

Leena Ylä-Mononen en Laura Burke op 23 maart 2023

Uitvoerend directeuren van de EER worden benoemd voor vijf jaar, eenmaal hernieuwbaar. Na tien jaar in functie loopt het mandaat van huidig ​​gedelegeerd bestuurder Hans Bruyninckx af op 31 mei 2023.

Leena Ylä-Mononen kan worden uitgenodigd om een ​​verklaring af te leggen voor de ENVI-commissie van het Europees Parlement, gevolgd door een gedachtewisseling met leden van het Europees Parlement.

De formele benoeming vindt plaats zodra de vereiste formaliteiten zijn vervuld.

Persvragen:

Onze laatste persberichten

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.