AccueilNederlandLeena Ylä-Mononen geselecteerd...

Leena Ylä-Mononen geselecteerd als nieuwe uitvoerend directeur van het Europees Milieuagentschap – europeantimes.news

Op 23 maart 2023 heeft de raad van bestuur van het Europees Milieuagentschap (EMA) besloten om Leena Ylä-Mononen, een Finse onderdaan, voor te dragen als de volgende uitvoerend directeur van het EMA. Het besluit werd genomen nadat de raad van bestuur de kandidaten op de shortlist had geïnterviewd, als resultaat van een voorselectie door de Europese Commissie na een open oproep tot het indienen van sollicitaties.
Leena Ylä-Mononen bekleedt momenteel de functie van directeur-generaal bij het Finse ministerie van Milieu. Daarvoor bekleedde ze een senior managementfunctie bij het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen, nadat ze bij het DG Milieu van de Europese Commissie had gewerkt. Leena Ylä-Mononen heeft een masterdiploma in milieuwetenschappen van de Universiteit van Helsinki.

Lde Burke-aura, voorzitter van de raad van bestuur van het EER, zei: ‘Gefeliciteerd Leena Ylä-Mononen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de raad van bestuur een uitstekende kandidaat heeft geselecteerd om het Europees Milieuagentschap te leiden. We kijken ernaar uit om met Leena Ylä-Mononen samen te werken om de rol van het EEA en zijn Eionet-netwerk ter ondersteuning van het Europese milieu- en klimaatbeleid verder te versterken.’

Leena Ylä-Mononen en Laura Burke op 23 maart 2023

Uitvoerend directeuren van de EER worden benoemd voor vijf jaar, eenmaal hernieuwbaar. Na tien jaar in functie loopt het mandaat van huidig ​​gedelegeerd bestuurder Hans Bruyninckx af op 31 mei 2023.

Leena Ylä-Mononen kan worden uitgenodigd om een ​​verklaring af te leggen voor de ENVI-commissie van het Europees Parlement, gevolgd door een gedachtewisseling met leden van het Europees Parlement.

De formele benoeming vindt plaats zodra de vereiste formaliteiten zijn vervuld.

Persvragen:

Onze laatste persberichten

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.