AccueilNederlandKinderen voor het...

Kinderen voor het scherm

Wanneer moet u uw tijd voor de tablet of tv beperken?

Toen je klein was, lieten je ouders je misschien voor de tv zitten terwijl ze huishoudelijk werk deden. Tegenwoordig hebben kinderen echter nog meer mogelijkheden om tijd voor het scherm door te brengen – inclusief tablets, smartphones en laptops.

Het grotere aantal mogelijkheden voor schermtijd betekent echter niet dat kinderen voor meer schermtijd moeten kiezen. Kinderartsen adviseren minimale of geen schermtijd voor kinderen jonger dan 18 maanden. Voor kinderen tussen 18 en 24 maanden moet het ook tot een minimum worden beperkt. Tussen 2 en 5 jaar is dit minder dan een uur per dag.

Peuters onder de twee jaar hebben echt niet veel baat bij schermtijd of gewoon tv kijken. In deze fase van hun leven draait het allemaal om het monitoren van de omgeving. Ze leren en communiceren met de mensen om hen heen. Ze zoeken een responsieve, emotionele connectie en proberen sociale signalen te begrijpen. Dit is niet beschikbaar bij het kijken naar een tv-programma of het spelen van een videogame.

Als uw kinderen schermtijd doorbrengen, moet dit geschikt zijn voor hun leeftijd. Schermtijd zou iets moeten zijn dat je met ze doet, niet iets dat ze alleen doen.

Wat wordt beschouwd als « schermtijd »?

Het zal je misschien verbazen hoeveel dingen in de categorie ‘schermtijd’ vallen. Alles wat een scherm heeft, is filmtijd. Dit omvat de tv, telefoon, tablet, computer. Er is geen specifiek ding om op te nemen – of niet op te nemen – in schermtijd.

Niet alle soorten schermtijd zijn echter hetzelfde. Actief naar een film kijken is iets anders dan passief tv kijken op de achtergrond terwijl je andere dingen doet.

Symptomen van te veel schermtijd

Het kan moeilijk te zeggen zijn wanneer uw kind te veel schermtijd doorbrengt. Er is niet één specifiek symptoom dat bij elk kind opvalt. En niet elk kind dat veel op het scherm zit, heeft specifieke symptomen.

Minder fysieke activiteit: de kans is groot dat kinderen die aan schermen gekluisterd zijn, meer sedentair zijn. Als ze niet zo actief zijn en niet naar buiten gaan en niet genoeg zonlicht krijgen, zullen ze zich ook niet goed voelen en kan het hun gezondheid aantasten.

Verstoorde slaap: slaap is een ander groot gebied dat wordt beïnvloed door een overvloed aan schermtijd. Slaap is zo belangrijk voor opgroeiende kinderen, maar schermen zijn een constante stimulatie, vooral als ze in de buurt van het bed worden gebruikt. Dit heeft een negatief effect op de slaapkwaliteit.

Hoofdpijn: Er zijn kinderen die zeggen hoofdpijn of andere lichamelijke klachten te hebben. Ze brengen 50% van hun dag op een scherm door, of dat nu een telefoon, tv of computer is. Dat kan een deel van het probleem zijn.

Vermoeide ogen: Het is ook belangrijk om uw ogen rust te geven. Gespannen naar iets staren, of je er nu te dicht bij staat of niet, zal ze zeker geen goed gevoel geven.

Emotionele impact: In sommige gevallen kan schermtijd kinderen ook echt emotioneel beïnvloeden. Studies tonen aan dat het de cognitieve functie en aandachtsspanne kan verminderen, evenals het energieniveau kan beïnvloeden.

Gebrek aan communicatieve signalen: jongere kinderen missen ook het vermogen om goed te communiceren en u te vertellen wat ze wel en niet willen. Schermtijd helpt niet om dit te ontwikkelen en beïnvloedt hun emotionele intelligentie.

Het verkorten van de schermtijd begint met het herkennen van het probleem.

Het goede voorbeeld geven: Het goede voorbeeld geven is een goed begin. Met andere woorden, het betekent dat je je telefoon neerlegt en de tv uitzet.

Wijs plaatsen en tijden aan voor geen schermtijd: dit is ook handig. U kunt bijvoorbeeld van etenstijd een tijd zonder telefoons maken. Of je kunt videogames na school verbieden totdat het huiswerk af is.

Kijk zoveel mogelijk samen: Het is aan te raden om zoveel mogelijk samen te kijken. Door uw kind bij zijn schermtijd te betrekken, kunt u hem leren waar hij naar kijkt.

Wees consistent: Het is belangrijk om consistent en standvastig te zijn. Als je een grens gaat stellen, kun je je daar maar beter aan houden

Uiteindelijk is het bepalen van de ideale schermtijd ook een kwestie van balans.

Illustratieve foto door Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/boy-watching-video-using-laptop-821948/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Twintigste wedersamenstelling van werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie

Op 25 november2022 keurde de ministerraad de deelname van België aan de twintigste wedersamenstelling van de werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie (IDA20) voor een totaalbedrag van 446,56 miljoen euro goed. Om dit akkoord te concretiseren heeft de ministerraad toen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.