AccueilNederlandHoe ik me...

Hoe ik me voel over de grondlegger van mijn religie: L. Ron Hubbard

Ik ben opgegroeid als een protestantse christen, dus toen ik er voor het eerst kennis mee maakte Scientology halverwege de twintig probeerde ik deze opwindende, fascinerende, nieuwe (voor mij) filosofie te begrijpen door de lens van mijn eigen religieuze ervaring.

Een van de eerste concepten waar ik mijn hoofd omheen moest wikkelen, was wat precies L. Ron Hubbard bedoeld voor scientologen en voor de religie zelf. Ik ben opgegroeid met het aanbidden van Jezus en de Heilige Drie-eenheid als christen. Moest ik L. Ron Hubbard aanbidden? Of een vorm van trouw aan hem beloven? Ik merkte dat mensen hem vaak bedankten als ze publiekelijk hun successen bij het solliciteren deelden Scientology in hun levens. Was dat een vereiste of iets wat mensen gewoon zijn deed– een soort culturele praktijk?

Mijn relatie met en waardering voor L. Ron Hubbard is voortdurend geëvolueerd in de meer dan 20 jaar waarin ik Scientology bestudeer en toepas in mijn leven. Ik zou nooit durven spreken voor een andere scientoloog, en zeker niet voor de groep als geheel. Maar ik kan zeker uit eigen ervaring spreken.

Na duizenden pagina’s van zijn geschriften te hebben gelezen, hem te hebben bekeken op een paar kostbare video-opnamen en naar duizenden van zijn lezingen te hebben geluisterd, krijg ik steeds weer een gevoel van diepe dankbaarheid. De heer Hubbard zelf zou de eerste zijn om toe te geven (en mensen er vaak aan te herinneren) dat hij gewoon een man was. In feite klaagde hij in een bijzonder gedenkwaardige lezing, tot groot vermaak van het publiek, die na de Scientology religie werd opgericht, boden mensen hem geen drankje meer aan als hij op een etentje verscheen.

Dhr. Hubbard was vooral oprecht geïnteresseerd in andere mensen – in hun geluk en succes en hun vermogen om de schoonheid van het leven te kennen, te begrijpen en te waarderen.

Er is een ingebakken kijk die we cultureel hebben over wat een religie of een religieuze stichter of leider zou moeten zijn. Maar Scientology is op zoveel manieren uniek, en dit is er gewoon een van. We hebben ongelooflijk veel geluk dat Scientology ontstond in een tijd dat audio- en video-opnamen mogelijk waren; stel je eens voor hoe anders de grote religies van de wereld zouden zijn als we echte opnames hadden van Jezus, Abraham, Mohammed, Gautama Boeddha… Scientologen hebben het grote geluk een chronologisch verslag te hebben van de oprichting, evolutie en ontwikkeling van onze religie. En dat is niet in de laatste plaats te danken aan de vooruitziende blik en ijver van de heer Hubbard om ervoor te zorgen dat zijn lezingen werden opgenomen en dat zijn ontdekkingen grondig op schrift werden gesteld.

Waar ik elke keer mee wegkom hoor de stem van de heer Hubbard of zijn woorden leest, is dankbaarheid dat hij zijn intellect, zijn doorzettingsvermogen, zijn nieuwsgierigheid en zijn buitengewone capaciteiten aanwendde om de raadsels van het bestaan ​​op te lossen – en vervolgens de rest van zijn leven besteedde om ervoor te zorgen dat de systemen die hij ontwikkelde zouden resulteren in echte spirituele verlichting en verbetering voor iedereen die ervoor kiest om ze te bestuderen en toe te passen.

Elke 13 maart, wij vieren De verjaardag van L. Ron Hubbard. Dit omvat internationale evenementen die worden bijgewoond door duizenden parochianen en die vervolgens via video worden gedeeld met miljoenen anderen over de hele wereld. Deze gebeurtenissen omvatten persoonlijke verhalen van mensen die dhr. Hubbard kenden en met hem werkten, en ook verhalen van mensen die hem misschien maar één keer hebben ontmoet, maar die door die toevallige ontmoeting ingrijpend zijn veranderd.

Wat ik uit deze gebeurtenissen opmaak, is dat de heer Hubbard bovenal oprecht geïnteresseerd was in andere mensen – in hun geluk en succes en hun vermogen om de schoonheid van het leven te kennen, te begrijpen en te waarderen. Sommige mensen zijn torenhoge intellecten, of captains of industry, of sporthelden. Er zijn anderen die een hart van goud hebben en zich inzetten voor de verbetering van hun gemeenschappen en de wereld. Dhr. Hubbard was de zeldzaamste combinatie – een absolute titan van een man die het intellect en de ervaring had om elke uitgemaakte conclusie over het leven en hoe het het beste te leven in twijfel te trekken, een diepe vriendelijkheid en empathie die hem eindeloos nieuwsgierig maakten naar oplossingen om zijn fellows slagen en doen het beter, en de volharding om vragen te stellen en het opnieuw te proberen totdat die oplossingen een filosofie werden die iedereen ter wereld met succes kon toepassen.

Meer dan 100 jaar na zijn geboorte en bijna 40 jaar na zijn overlijden, gaat het met mij en zoveel anderen over de hele wereld zoveel beter omdat L. Ron Hubbard leefde. Waar hij nu ook is, ik wens hem nederig het allerbeste en bedank hem eindeloos voor de waarheden die hij zo mooi uiteen heeft gezet. Mijn studie van zijn filosofie heeft elk aspect van mijn leven oneindig veel beter gemaakt. Dus hoewel er in Scientology misschien niet zo’n « vereiste » bestaat, heeft de heer Hubbard zeker mijn oneindige toewijding, bewondering, loyaliteit en respect verdiend.

Dit artikel over de Scientology religie en Scientology Grondlegger L. Ron Hubbard werd oorspronkelijk gepubliceerd op standleague.org.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.