AccueilNederlandEen kudde schapen...

Een kudde schapen redt de ruïnes van een oude stad

Een kudde schapen redt de ruïnes van de oude Romeinse stad Pompeii, verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79, meldde Reuters, geciteerd door BTA. Tot nu toe hebben archeologen ongeveer tweederde van het grondgebied van de stad blootgelegd. De opgravingen van Pompeii begonnen 250 jaar geleden.

Het behoud van het onontdekte deel van de stad is een prioriteit voor archeologen. Als er op de restanten van de wallen en in de woningen gras en diverse plantensoorten zouden groeien, zou dat een groot probleem zijn.

« Daarom proberen we een duurzame oplossing te vinden voor het milieu », zegt Gabriel Zuchtrigel, directeur van het Archeologisch Park van Pompeii.

Een kudde van 150 schapen bevindt zich in het noordelijke deel van de stad – Reggio V, waar overblijfselen zijn van oude woongebouwen en winkels. In 2018 werden op de plek fresco’s, een winkel en skeletten gevonden van mensen die stierven bij de uitbarsting van de Vesuvius. Zuchtrigel denkt dat de schapen geld besparen en het milieu sparen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Land op de rand van de afgrond europahoy.news

UNICEF luidt de noodklok: 200.000 mensen zijn ontheemd door extreem geweld in het land. Bisschop Mésidor, aartsbisschop van Port-au-Prince, doet een beroep op de internationale gemeenschap: "We kunnen niet werkeloos toekijken." Luana Foti – Vaticaanstad Haïtiaanse burgers leven in een...

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.