AccueilNederlandDemonstratie voor de...

Demonstratie voor de Europese instellingen ter ondersteuning van de Iraanse revolutie en de Oekraïense diaspora

Op 25 maart verzamelden demonstranten van de Azerbeidzjaanse gemeenschap in Iran zich voor het Europees Parlement en voor de EU-instellingen om hun steun te betuigen aan de Iraanse revolutie en de Oekraïense diaspora.

De beweging noemde de Vrijheid en Rechtvaardigheid bijeenkomst voor Iran ” die werd georganiseerd door Salah Kamerani, de woordvoerder van deze beweging samen met mevrouw Charifa Jafari met de aanwezigheid van de vertegenwoordigers van de niet-Perzische naties in Iran en de Oekraïense diaspora in Europa, evenals Europese journalisten en mensenrechtenactivisten.

Manel 3 768x1024 - Demonstratie voor de Europese instellingen ter ondersteuning van de Iraanse revolutie en de Oekraïense diasporaManel 3 768x1024 - Demonstratie voor de Europese instellingen ter ondersteuning van de Iraanse revolutie en de Oekraïense diaspora

De bijeenkomst werd gemodereerd door Manel Msalmi, de voorzitter van de Europese Vereniging voor de verdediging van minderheden. Het was een vreedzame demonstratie die door Zuid-Azerbeidzjanen was georganiseerd om het beleid van de Islamitische Republiek Iran aan de kaak te stellen door niet-Perzische naties uit te sluiten van alle besluitvormingsgebieden door middel van desinformatie en verkeerde informatie.

De stem van elke natie in Iran is op verschillende manieren en hun basis onderdrukt mensenrechten zijn ontkend. Zuid-Azerbeidzjanen voeren al 40 jaar geweldloze strijd tegen racisme. De bron van recente protesten waren vrouwen, jongeren en minderheden. Zuid-Azerbeidzjanen zijn vastbesloten het roer om te gooien en hun stempel te drukken door het racisme in Iran aan de kaak te stellen en door hun verhaal onder de aandacht van de wereld.

Het protest is ook een gelegenheid om de imperialistische ambities van de Islamitische Republiek Iran te veroordelen voor het aanwakkeren van de Russische agressie tegen Oekraïne door drones te leveren ondanks hun slechte nauwkeurigheid. Het versterken van minderheidsnaties in Iran is dus een strategische oplossing om de Iraanse agressie te bestrijden.

Tot de sprekers behoorden mevrouw Sharifa Jafari, de heer Saleh Kamrani, de vertegenwoordiger van Qashqai, Ruhalla Muradi, de vertegenwoordiger van Dr. Awdi van de Arabische Ahwazi-gemeenschap, de vertegenwoordiger van Baluchi, het hoofd van de mediacommissie, de heer Babek Azad, de manager van de logistieke eenheid, de heer Mahud Bilgin.

en het hoofd van de financiële commissie, de heer Eldar Garadagli.

De beroemde Britse journalist en verslaggever Chris White sloot zich aan bij de bijeenkomst Oekraïne als verslaggever om te spreken over de Iraanse drones die buiten Leviv werden gebruikt, waar hij verbleef in zijn humanitaire missie, die een volledig civiel gebied is. Hij toonde zijn solidariteit met het volk van Iran en zijn oproep tot gerechtigheid voor het volk van Oekraïne .

Gary Cartwright, de hoofdredacteur van EUtoday noemde zijn steun aan de niet-Perzische naties in Iran en zijn voortdurende werk met de Oekraïense diaspora in Europa om de bevolking daar te helpen die het slachtoffer is van de Russische agressie en de noodzaak om te voorkomen dat het Iraanse regime burgers binnen en buiten Iran vervolgt.

De bijeenkomst eindigde met een verklaring waarin werd opgeroepen tot gerechtigheid en vrijheid voor alle niet-Perzische naties in Iran, evenals voor vrouwen en jonge demonstranten die het slachtoffer zijn van het geweld van de IRGC, waarin de willekeurige arrestaties van demonstranten en de doodexecuties van politieke dissidenten werden veroordeeld, evenals het gebruik van drones tegen de Oekraïense burgers en de steun van de Russische agressie en vragen de EU en de internationale gemeenschap om te voorkomen dat Iran kernwapens krijgt.

Correspondent

Brussel

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.