AccueilNederlandDe Regie der...

De Regie der Gebouwen voert een grondige renovatie uit van het Gerechtsgebouw van Dendermonde

Vanaf 15 maart 2023 wordt de begane grond van de rechtervleugel van het gerechtsgebouw volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Om de hoorzittingen in het gebouw niet te onderbreken, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. Waar fase 1 alle kamers in de gang aan de kant van de voorgevel omvat, omvat fase 2 alle kamers in de gang aan de kant van de zij- en achtergevel.
De rechtervleugel is al in de jaren vijftig en tachtig opgeknapt, waarbij de afwerklagen van de muren zijn verwijderd of opnieuw zijn geschilderd. Voorafgaand aan de renovaties is een stratigrafisch onderzoek uitgevoerd om de originele kleuren en materialen van het interieur in kaart te brengen.

De renovatie omvat met name algemene opfris- en inrichtingswerken, zoals schilderwerk en het vervangen of herstellen van de vloeren, al naar gelang de ruimte opgebouwd uit marmer, visgraatparket of cementplaten.

Door samenvoeging van verschillende ruimtes worden twee nieuwe grote rechtszalen ontwikkeld. Ze worden rechtstreeks aangesloten op het cellencomplex, wat de veiligheid van het gebouw zal versterken. In de toekomst zal het gerechtsgebouw daarom acht in plaats van zeven rechtszalen tellen.

Ook de akoestiek van de rechtszalen wordt verbeterd door de toevoeging van een akoestisch spanplafond. In de twee nieuwe rechtszalen komt nieuw modern meubilair. In de bestaande rechtszalen wordt het originele meubilair, eveneens ontworpen door Valentin Vaerwyck, in ere hersteld. Merk op dat dit meubel in de loop van de tijd al opnieuw is geverfd.

De technische aspecten worden weggewerkt in een houten convectorbak. Door dit element toe te voegen, is het mogelijk om de originele kleurcomposities te vinden en moderne technieken te verbergen. Het is een harmonieuze mix van techniek en erfgoed.

Het houten timmerwerk in de hal grenzend aan het centrale binnenterrein wordt volledig gerestaureerd, waarbij de originele beglazing behouden blijft. Ook het schrijnwerk van de buitengevel wordt hersteld, maar de beglazing wordt vervangen door vacuüm geïsoleerd glas met een golf voor het energiecomfort binnenshuis.

Tot slot worden de sanitaire voorzieningen en toiletten geheel vernieuwd. aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.