AccueilNederlandDe goudprijs heeft...

De goudprijs heeft een psychologische grens overschreden

De goudprijs tijdens de sessie van maandag stijgt en passeert de psychologische grens van 2.000 dollar per troy ounce. Beleggers letten over het algemeen op het nieuws uit de banksector in Europa en de Verenigde Staten en beoordelen de economische vooruitzichten en de mogelijkheid van een verkoop in de leidende landen, schrijft Bloomberg.

Gisteren om 8.35 uur CE-tijd kwam de prijs van futures voor het goud van de Comex ter plaatse Europa was 33,3 dollar, of 1,7%, gestegen tot 2006,80 dollar per troy ounce.

Aan het eind van de dag zakte het edelmetaal naar 2.006,43 dollar per troy ounce, meldde de Trading Agency.

Tegelijkertijd steeg de prijs van ruwe olie met 0,05% tot 0,58 per ounce.

Vorige week zakte goud onder invloed van de instabiliteit van de reserve, door zorgen over de bankencrisis. Over de hele kaart werden verschillende Amerikaanse banken gesloten, waardoor het banksysteem in het land bevroor, en hierdoor bevroor de aandelenmarkt ook de Europese sector, vooral de Verenigde Staten.

Zondag werd bekend dat UBS, de grootste bank van Zwitserland, Credіt Ѕuіsе overneemt voor 3 miljard Zwitserse frank (3,2 miljard dollar). De potentiële verliezen van Credit Suisse die UBS moet dekken, bedragen hoogstwaarschijnlijk meer dan 9,7 miljard dollar.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.