AccueilNederlandDe goudprijs heeft...

De goudprijs heeft een psychologische grens overschreden

De goudprijs tijdens de sessie van maandag stijgt en passeert de psychologische grens van 2.000 dollar per troy ounce. Beleggers letten over het algemeen op het nieuws uit de banksector in Europa en de Verenigde Staten en beoordelen de economische vooruitzichten en de mogelijkheid van een verkoop in de leidende landen, schrijft Bloomberg.

Gisteren om 8.35 uur CE-tijd kwam de prijs van futures voor het goud van de Comex ter plaatse Europa was 33,3 dollar, of 1,7%, gestegen tot 2006,80 dollar per troy ounce.

Aan het eind van de dag zakte het edelmetaal naar 2.006,43 dollar per troy ounce, meldde de Trading Agency.

Tegelijkertijd steeg de prijs van ruwe olie met 0,05% tot 0,58 per ounce.

Vorige week zakte goud onder invloed van de instabiliteit van de reserve, door zorgen over de bankencrisis. Over de hele kaart werden verschillende Amerikaanse banken gesloten, waardoor het banksysteem in het land bevroor, en hierdoor bevroor de aandelenmarkt ook de Europese sector, vooral de Verenigde Staten.

Zondag werd bekend dat UBS, de grootste bank van Zwitserland, Credіt Ѕuіsе overneemt voor 3 miljard Zwitserse frank (3,2 miljard dollar). De potentiële verliezen van Credit Suisse die UBS moet dekken, bedragen hoogstwaarschijnlijk meer dan 9,7 miljard dollar.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.