AccueilNederlandDe baan van...

De baan van 9 tot 5, burn-out en waarom kiezen voor « niet-lineaire » werktijden

Dankzij de grotere bewustwording van onze mentale gezondheid in de afgelopen jaren, worden problemen als angst, depressie en oververhitting (de zogenaamde burn-out) gemakkelijker opgemerkt. Voor een groot deel is de werkdruk verantwoordelijk voor hen.

Een nieuwe studie toont echter aan dat we niet volledig hoeven te stoppen met werken om een ​​normale geestelijke gezondheid te behouden. Het volstaat om onze werktijd simpelweg « niet-lineair » te maken.

Een studie door een meditatie-app genaamd Brain Health Report toonde aan dat indicatoren zoals geheugen, focus, slaap, productiviteit, creativiteit hoger waren bij mensen die het traditionele werkritme enigszins veranderden van 9.00 uur tot 17.00 uur (Muse’s 2022 Brain Health Report geeft inzicht in de vele aspecten van de levensstijl van mensen die een positieve bijdrage leveren aan of afbreuk doen aan iemands algehele gezondheid van de hersenen, waarbij zes belangrijke gebieden worden onderzocht die vaak worden geassocieerd met de gezondheid van de hersenen, waaronder: geheugen, focus, slaap, stemming, productiviteit en creativiteit).

« Nogmaals, je hebt vaste periodes waarin je werkt, maar die passen niet in de traditionele ‘9 tot 5’ met een lunchpauze », legt Nadia Kumentas, MD, natuurgeneeskundig arts, uit. In onze niet-lineaire werkdag houden we rekening met de periodes waarin we productief zijn.

Dit betekent dat als we ‘s ochtends productiever zijn, we veel eerder kunnen beginnen met werken en korte pauzes kunnen nemen wanneer dat nodig is. Wanneer we onszelf dwingen om buiten ons natuurlijke ritme te werken, zijn de gevolgen voor onze geestelijke gezondheid onvermijdelijk.

Uit onderzoek van Brain Health Report blijkt dat mensen die mentale en fysieke pauzes afwisselen met werk, die af en toe een korte wandeling maken, met hun collega’s praten en mediteren, kunnen bogen op betere slaap, geheugen en productiviteit.

“Geef je ogen een pauze en doe wat lichaamsbeweging. Bij voorkeur in de frisse lucht. En vergeet niet te stretchen,” vertelt Dr. Kumentas aan Fast Company.

Kumentas zegt dat niet-lineaire werkdagen perfect zijn voor mensen die op afstand werken en van wie het werk wordt gemeten op basis van output versus uren. Het aannemen van een niet-lineaire werkdag is ook gemakkelijker als u werkt bij een organisatie die flexibeler omgaat met planningen.

Foto: Sta Knop/Pexels via https://www.fastcompany.com/.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.