AccueilNederlandArcheologen zijn een...

Archeologen zijn een lachende sfinx tegengekomen bij de tempel van Hathor

Het gezicht van het beeld heeft koninklijke kenmerken, kuiltjes en draagt ​​een traditionele faraonische hoofddoek in de vorm van een cobra

Een Egyptische archeologische expeditie van de Ain Shams Universiteit ontdekte een lachende sfinx tijdens opgravingen in de buurt van de tempel van Hathor in Dendera (Dandara), Qena District, kondigde het Egyptische Ministerie van Toerisme en Culturele Monumenten aan.

Op de plaats waar vroeger een tempel van de god Horus stond, stuitten de wetenschappers op een in kalksteen uitgehouwen heiligdom. Het bestaat uit een platform van twee niveaus met een hellingbaan en een klein bassin van bakstenen bedekt met gips. Het interessante beeld werd gevonden tijdens het opruimen van het zwembad, specificeert BTA.

« Het is een prachtig en precies gesneden sfinx », zegt Mahdou el Damati, professor in de egyptologie aan de Ain Shams University en voormalig minister van toerisme.

Het gezicht, dat koninklijke trekken heeft, onderscheidt zich door zijn glimlach met twee kuiltjes, voegt de wetenschapper eraan toe. De sfinx draagt ​​de nemes-hoofddoek, traditioneel voor farao’s in het oude Egypte, met een uraeus in de vorm van een cobra.

Eerste onderzoek suggereert dat het beeld mogelijk toebehoorde aan de Romeinse keizer Claudius, die tussen 41 en 54 na Christus over Noord-Afrika regeerde.

Onder de sfinx werd een stenen plaat gevonden met inscripties in Demotisch en hiërogliefen. Door op hen te vertrouwen, zou de identiteit van de glimlachende man kunnen worden onthuld en een nieuw licht kunnen worden geworpen op het verre verleden van het gebied.

Foto: Ministerie van Toerisme en Culturele Monumenten van Egypte/ BTA

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.