AccueilNederlandArcheologen zijn een...

Archeologen zijn een lachende sfinx tegengekomen bij de tempel van Hathor

Het gezicht van het beeld heeft koninklijke kenmerken, kuiltjes en draagt ​​een traditionele faraonische hoofddoek in de vorm van een cobra

Een Egyptische archeologische expeditie van de Ain Shams Universiteit ontdekte een lachende sfinx tijdens opgravingen in de buurt van de tempel van Hathor in Dendera (Dandara), Qena District, kondigde het Egyptische Ministerie van Toerisme en Culturele Monumenten aan.

Op de plaats waar vroeger een tempel van de god Horus stond, stuitten de wetenschappers op een in kalksteen uitgehouwen heiligdom. Het bestaat uit een platform van twee niveaus met een hellingbaan en een klein bassin van bakstenen bedekt met gips. Het interessante beeld werd gevonden tijdens het opruimen van het zwembad, specificeert BTA.

« Het is een prachtig en precies gesneden sfinx », zegt Mahdou el Damati, professor in de egyptologie aan de Ain Shams University en voormalig minister van toerisme.

Het gezicht, dat koninklijke trekken heeft, onderscheidt zich door zijn glimlach met twee kuiltjes, voegt de wetenschapper eraan toe. De sfinx draagt ​​de nemes-hoofddoek, traditioneel voor farao’s in het oude Egypte, met een uraeus in de vorm van een cobra.

Eerste onderzoek suggereert dat het beeld mogelijk toebehoorde aan de Romeinse keizer Claudius, die tussen 41 en 54 na Christus over Noord-Afrika regeerde.

Onder de sfinx werd een stenen plaat gevonden met inscripties in Demotisch en hiërogliefen. Door op hen te vertrouwen, zou de identiteit van de glimlachende man kunnen worden onthuld en een nieuw licht kunnen worden geworpen op het verre verleden van het gebied.

Foto: Ministerie van Toerisme en Culturele Monumenten van Egypte/ BTA

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.