AccueilNederland3 miljoen meisjes...

3 miljoen meisjes worden gedwongen het slachtoffer van genitale verminking

genitale verminking – Op het vliegveld van Barcelona arresteerden de Mossos d’Esquadra een vrouw die probeerde haar dochter naar Marokko te brengen om van daaruit naar haar geboorteplaats in Sierra Leone te vliegen.

Wat ze deden was tegelijkertijd het paspoort van haar 17 maanden oude dochter afpakken, met de opdracht haar terug te geven als ze 18 wordt. is volledig illegaal in ons land en staat erom bekend vervolgd te worden.

Nu hebben de Catalaanse sociale diensten de leiding over het meisje, maar laten we niet vergeten dat deze praktijk wijdverbreid is in landen ten zuiden van de Sahara en dat families niet aarzelen om naar hun plaats van herkomst te reizen om deze verminking op hun dochters uit te voeren ‘ lichamen.
Gebruikt om de vrouwelijke seksualiteit te beheersen, omvat de praktijk de gehele of gedeeltelijke verwijdering van de uitwendige genitaliën. De meest extreme praktijk wordt infibulatie genoemd, waarbij de opening van de vagina wordt dichtgenaaid tot de minimaal toegestane limiet om urine en menstruatiebloedingen te laten ontsnappen.

De oorsprong ervan is onduidelijk. Er wordt gesproken over het oude Egypte en Afrika ten zuiden van de Sahara en zelfs het oude Rome, waar slavinnen fibulae of gespen aan de schaamlippen droegen om zwangerschap te voorkomen.

In feite is er in het oude Egypte geen bewijs gevonden in mummies, noch in een figuur waarin deze praktijk wordt weerspiegeld, in enig document of zelfs maar in kunstwerken uit die tijd. De eerste vermelding ervan dateert uit 25 voor Christus en het is waarschijnlijk dat het werd geëxporteerd door de inwoners van Afrika bezuiden de Sahara.

Een Griekse papyrus uit 163 v.Chr. vermeldt de operatie die werd uitgevoerd op meisjes in Memphis, Egypte, op de leeftijd waarop ze hun bruidsschat ontvingen, wat het idee zou ondersteunen dat genitale verminking van vrouwen is ontstaan ​​als een vorm van inwijding voor jonge vrouwen.

Het is een feit dat oude beschavingen het als een misvorming en een schande zagen als de clitoris te groot was vanwege het voortdurende wrijven tegen de kleding, wat de seksuele lust stimuleerde. De Egyptenaren vonden het daarom nodig om het te verwijderen voordat het te groot werd.

Al in de 19e eeuw werd clitoridectomie toegepast in Engeland en de Verenigde Staten om psychologische symptomen zoals masturbatie en nymfomanie te behandelen. Depressie en neurasthenie werden verondersteld te worden veroorzaakt door genitale ontsteking.

Vrouwelijke genitale verminking wordt nu erkend als een schending van de mensenrechten van vrouwen en meisjes.

Zweden was het eerste land in het Westen dat vrouwelijke genitale verminking verbood, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk in 1985 en de Verenigde Staten in 1997. In hetzelfde jaar lanceerden UNICEF en de WHO een gezamenlijke verklaring tegen de praktijk, omdat ze het als een misdaad beschouwden.

Islaam, de religie volgens secretaris-generaal Ihsanoglu op de Vierde Conferentie van de Intergouvernementele Organisatie over de rol van vrouwen in ontwikkelingslanden.

Vandaag de dag worden naar schatting drie miljoen meisjes gedwongen onderworpen aan deze verminkingsprocedure in 28 Afrikaanse landen en andere, zoals Jemen, Irak, Maleisië, Indonesië en sommige gemeenschappen in Zuid-Amerika.

6 februari is uitgeroepen tot « Internationale dag van nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking ».

Gezien de recente reactie van landen om deze afwijkende praktijk af te schaffen, is er nog een lange weg te gaan, maar we zullen ertegen blijven vechten om het uit te roeien, zoals zoveel andere kwalen die vrouwen in onze eeuw treffen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.