AccueilNederlandđź”´ EU-bisschoppen kiezen...

đź”´ EU-bisschoppen kiezen hun nieuwe voorzitterschap en ontmoeten paus Franciscus op 22 maart in Rome

De bisschoppen van de Europese Unie zullen op 22 en 24 maart 2023 in Rome bijeenkomen om hun nieuwe voorzitterschap te kiezen. De verkiezing vindt plaats in de context van de COMECE-voorjaarsvergadering, met op de agenda een audiëntie bij paus Franciscus en een dialoogsessie met de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antonio Tajani.

EU-bisschoppen tijdens de COMECE-voorjaarsvergadering van 2022 in Brussel. (Foto: AgenSIR)

Tijdens de eerste dag van de Algemene Vergadering, op woensdag 22 maart, kiezen de afgevaardigden van de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) een nieuwe voorzitter en vier vicevoorzitters voor een mandaat van vijf jaar dat loopt tot 2023. -2028.

De toekomstige president zal H.Em. Kardinaal Jean-Claude Hollerich SJ, aartsbisschop van Luxemburg, die in 2018 werd gekozen en de teugels van COMECE bekleedde tijdens een periode die werd gekenmerkt door enorme uitdagingen zoals de Brexit, de COVID-19-pandemie en de Russische invasie van OekraĂŻne.

De vier vicevoorzitters zullen worden gekozen met inachtneming van de geografische spreiding van de bisschoppenconferenties van de EU. Onder hen zal de Algemene Vergadering een eerste ondervoorzitter kiezen. De huidige Vice-Presidenten zijn Mgr. Mariano Crociata (eerste vice-president), Mgr. Jan Vokal en Mgr. Franz-Josef Overbeck. Mgr. Noël Treanor, voormalig vicevoorzitter van COMECE, werd in november 2022 door paus Franciscus benoemd tot apostolische nuntius van de Europese Unie. De verkiezingsprocedures zijn in detail vastgelegd in het COMECE-statuut, dat is beschikbaar Hier. De lijst van de COMECE-bisschoppen is beschikbaar Hier.

Op dezelfde dag zullen de EU-bisschoppen bijeenkomen Zoom. Pietro Parolin, Kardinaal Staatssecretaris van Zijne Heiligheid. Zijn laatste deelname aan een COMECE-vergadering dateert van oktober 2020. On die gelegenheiddeelde kardinaal Parolin de boodschap van paus Franciscus aan de EU-bisschoppen ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan ​​van COMECE.

Op donderdag 23 maart zullen het nieuwe voorzitterschap, evenals alle afgevaardigden van de bisschoppen van de EU en de leden van het COMECE-secretariaat en hun families, worden ontvangen door paus Franciscus. Het publiek zal een welkome gelegenheid bieden om met de Heilige Vader enkele van de meest cruciale onderwerpen voor Europa te bespreken, met bijzondere nadruk op de bevordering van vrede, het migratie- en asielbeleid van de EU en de verkiezingen van het Europees Parlement in 2024.

paus francis presidency2022 400x265 1 - đź”´ EU-bisschoppen kiezen hun nieuwe voorzitterschap en ontmoeten paus Franciscus op 22 maart in Romepaus francis presidency2022 400x265 1 - đź”´ EU-bisschoppen kiezen hun nieuwe voorzitterschap en ontmoeten paus Franciscus op 22 maart in Rome

Paus Franciscus ontvangt het COMECE-voorzitterschap in december 2022. (Foto: Vatican Media)

Op dezelfde dag zullen ook de EU-bisschoppen een dialoogbijeenkomst hebben met HE Alexandra Valkenburg, EU-ambassadeur bij de Heilige Stoel. In de middag, HE Mgr. Paul Gallaghersecretaris voor Betrekkingen met Staten wslecht adres de bisschoppen van COMECE. ‘s Avonds bezoeken ze de Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI) en vier de Heilige Mis met Zoom. Kardinaal Matteo Zuppi.

Op vrijdag 24 maart kiest de Vergadering de voorzitters van de COMECE-commissies. Momenteel zijn er drie commissies: juridische zaken, sociale zaken en extern optreden van de EU. Ten slotte zal de COMECE-vergadering een dialoogbijeenkomst houden met Antonio TajaniItaliaans minister van Buitenlandse Zaken, vicevoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) en voormalig voorzitter van het Europees Parlement.

Media

De plenaire vergadering van COMECE is een evenement met gesloten deuren. Journalisten en media-exploitanten die geĂŻnteresseerd zijn in het verslaan van het evenement, worden sterk aangemoedigd om contact op te nemen met de Persdienst van COMECE.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

L’Union européenne et le conflit Azerbaïdjan-Arménie : entre médiations et obstacles

L'instauration d'une souveraineté territoriale pour chaque État du monde est une nécessité, c'est à cet égard que l'Azerbaïdjan, en reprenant le contrôle du Haut-Karabakh en septembre après une offensive éclair, peut faire valoir qu'il cherchait à restaurer sa souveraineté...

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.