AccueilNederlandWEA werkt samen...

WEA werkt samen met Arts+ om christelijke artiesten lokaal, nationaal en internationaal te dienen en te verbinden

WEA werkt samen met Arts+ om christelijke artiesten lokaal, nationaal en internationaal te dienen en te verbinden

De World Evangelical Alliance (WEA) is verheugd om Arts+ te verwelkomen als haar partner, die christelijke kunstenaars dient en verbindt. Als een groeiend netwerk dat al verschillende Europese landen omvat, probeert het partnerschap met WEA de visie te delen met andere regio’s over de hele wereld.

« Waar zouden lokale kerken zijn zonder kunstenaars, die gaven van de Heilige Geest gebruiken om aanbidding en gemeenschap mooier te maken en de ziel te vangen voorbij goede en solide theologie », zei bisschop dr. Thomas Schirrmacher, secretaris-generaal van de WEA. “Alle grote evangelisten hadden kunstenaars aan hun zijde: zowel Dwight L. Moody als Billy Graham of Luis Palau. Alle grote hervormingen en heroplevingen in de geschiedenis, die WEA sinds het midden van de 19e eeuw met elkaar verbindt, hebben nieuwe bijdragen aan muziek, schone kunsten, symbolen, architectuur of poëzie voortgebracht. Hetzelfde geldt als God gelovigen uit nieuwe landen, etnische groepen en talen toevoegt aan onze wereldwijde familie. Ik ben blij dat een netwerk van netwerken van kunstenaars over de hele wereld nu zijn thuis vindt in de World Evangelical Alliance.”

Arts+ is een relationeel netwerk dat bestaat uit een groep visionaire kunstadvocaten en -leiders die samenwerken om de vooruitgang in het kunstlandschap in heel Europa te katalyseren. Europa en verder. Het begon voor het eerst in 2009 toen leiders van christelijke kunstinitiatieven samenkwamen om een ​​Europa-breed relationeel netwerk te creëren.

Het netwerk en de visie van Arts+ blijven zich uitbreiden in heel Europa en daarbuiten en richten zich op 4 invloedssferen: de kerk, kunstenaars, academie/onderwijs en samenleving/marktplaats. Het is een katalysator voor de vorming van lokale, nationale en internationale ‘kunstrondetafels’, een kernactiviteit ter erkenning van het belang van het samenbrengen van kunstleiders voor wederzijds bewustzijn, aanmoediging, gebed en mogelijke creatieve samenwerking.

Het netwerk is opzettelijk transconfessioneel en staat open voor transculturele connecties. Er zijn momenteel 11 rondetafelgesprekken in ontwikkeling en groei in heel Europa, waarvan de meest recente net is gelanceerd Bulgarije afgelopen september.

“In samenwerking met de WEA proberen we ons bereik uit te breiden naar een internationaal niveau. We omarmen gemeenschappelijke kernwaarden en onze Ronde Tafels zijn gebaseerd op een christelijk bijbels wereldbeeld en verenigd in het verlangen om God verheerlijkt te zien in het kerkelijk leven, educatieve inspanningen, het openbare plein en zendingsinitiatieven,” zei Dr. Jill Ford, een lid van het Arts+ Executive Leadership Team, dat ook fungeert als de strategische wereldwijde kunstnetwerker voor het partnerschap tussen Arts+ en de WEA.

Arts+ wordt onderdeel van de afdeling Kerkbetrokkenheid die samenwerkt met Evangelical Alliances en de bredere WEA-familie en programma’s en middelen levert om hen in staat te stellen gezonde discipelen makende kerken te ontwikkelen die een verschil maken in hun gemeenschappen.

Ds. Esme Bowers, directeur Kerkbetrokkenheid, merkte op: “We zijn verheugd Jill te verwelkomen op de afdeling Kerkbetrokkenheid. Ik geloof dat ze nieuwe inzichten en kansen voor de kerk zal toevoegen om hun kunstbedieningen in zijn vele vormen te ontwikkelen. Jill heeft ervaring en is bereid hulp te bieden aan regionale en nationale evangelische allianties om te onderzoeken hoe zij in hun eigen context regionale en nationale kunstnetwerken kunnen opzetten.”

Ga voor meer informatie over Arts+ naar artsplus.info

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.