AccueilNederlandWelke vitamines mogen...

Welke vitamines mogen NIET samen worden ingenomen

Uit onderzoek is gebleken dat vitamines in sommige combinaties elkaar blokkeren, of dat een grote dosis van de ene deficiëntiesymptomen van de andere maskeert

Behandel vitamines en voedingssupplementen als medicijnen: lees de bijsluiters en raadpleeg een arts of apotheker over interacties met eten, drinken en andere bereidingen

In de wiskunde van voedingsdeskundigen kan 2 kleiner zijn dan 1. Er zijn voorbeelden zoals deze op elk gebied van de voedingswetenschap, inclusief vitamines. Individuele spelers in sommige combinaties compromitteren elkaar.

Een nulresultaat kan worden verkregen door een mislukte selectie van voedingsmiddelen in één maaltijd. Maar de echte voor de hand liggende schade kan zijn bij het drinken van een heleboel vitamines en voedingssupplementen in grote hoeveelheden, die elkaar storen. Dit is slechts één van de argumenten voor het medisch advies om ook bij het innemen van vitamines een arts of apotheker te raadplegen. Het leven laat anders zien: het gebruik ervan verdubbelt bijna tijdens de pandemie, en in de meeste gevallen is de oplossing spontaan en volgens het principe van Winnie de Poeh.

Hiertegen zijn ten minste drie bezwaren. Ten eerste tonen onderzoeken aan dat bij gezonde mensen die een uitgebalanceerd dieet volgen, er meestal geen tekorten zijn en er geen behoefte is aan supplementen. Ten tweede, wanneer een tekort wordt gevonden, worden vitamines uit voedsel beter opgenomen dan vitamines uit een pil, zo concluderen de meeste onderzoeken. Ten derde kan het innemen van twee of meer vitamines en bloc netto geen effect hebben als men niet weet hoe ze worden gemetaboliseerd.

Vitamine C is bijvoorbeeld een slechte combinatie met vitamine B12

volgens het gezondheidsportaal van de Amerikaanse National Library of Medicine. Het lijdt geen twijfel dat vitamine C erg belangrijk is voor de gezondheid en immuniteit. Maar niet wanneer het wordt gecombineerd met vitamine B12, even noodzakelijk voor het menselijk lichaam, dat extra relevant is geworden met de toename van vegetarische en veganistische samenlevingen.

Vitamine C is een essentiële antioxidant voor een goede werking van het immuunsysteem. Vitamine B12 is een voorwaarde voor de instandhouding van het zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor de levering van zuurstof aan elk deel van het lichaam. Wanneer we echter tegelijkertijd de twee vitamines of supplementen slikken waarin ze de « actieve » stof zijn, komt de stofwisseling in een lus. Biochemische analyses hebben aangetoond dat het tegelijkertijd innemen van deze twee supplementen de hoeveelheid vitamine B12 die iemand binnenkrijgt kan verminderen. Dit betekent niet dat je in de loop van de tijd opeenvolgende cursussen moet volgen. Maar er moet een interval van minimaal twee uur zijn tussen het innemen van de twee vitamines.

Vegetarisme – steeds vaker voorkomend onder jongeren – wordt in verband gebracht met het potentiële risico op een ernstig tekort aan een van de B-vitamines. Nietsvermoedend drinken veel jonge vrouwen in de vruchtbare leeftijd twee B-vitaminen tegelijk – B9 en B12, als belofte voor gezonde nakomelingen en tegelijkertijd om de vitamine binnen te krijgen die ze missen door de afwijzing van dierlijke producten. Maar er is een subtiliteit.

Vitamine B9 (foliumzuur) kan liggen voor vitamine B12

Hoewel beide vitamines uiterst belangrijk zijn, kan oververzadiging van grote doses foliumzuur de symptomen van vitamine B12-tekort maskeren. De aanbeveling is om hun aanwezigheid in het lichaam te onderzoeken met regelmatige inname van beide vitamines. Hoe vaak bepaalt de arts. Nog beter, raadpleeg voordat u supplementen in uw regime opneemt. En houd er rekening mee dat wanneer B9 en B12 gelijktijdig worden ingenomen, de symptomen van B12-tekort worden gemaskeerd.

Een andere te vermijden combinatie houdt verband met vitamines die, als onderdeel van hun rol, de dichtheid van het bloed en de neiging tot stolling beïnvloeden.

Vitamine E en vitamine K trekken in tegengestelde richtingen

Vitamine E is altijd « in de mode » geweest vanwege zijn rol in de immuniteit, evenals vitamine D. Er is relatief recent gesproken over vitamine K als voorwaarde voor de volledige opname van vitamine D en calcium, maar ook als hulpstof voor bloedstolling. Bij het najagen van zogenaamd ultrabetrouwbare immuniteit nemen velen tegelijkertijd zowel stoffen als vitamine E in. Dit kan een probleem zijn. Op zijn zachtst gezegd een zinloze exercitie. Gelijktijdige inname van vitamine E kan vitamine K in het bloed tegengaan.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Als u de kosten van het openen van de app wilt wijzigen, انه طوارئ للأطفالDit is het geval. يدعو ل 171 mijl per dag 28 mijl per dag المعاناة in de winkel, اليونيسف قال إن الاستجابات المخصصة تصل بالفعل...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur....

يدافع Xunta of Galicia عن تعذيب مستشفى للأمراض النفسية للمرض kinderprogramma

إن رفض عائلة آن أرزوا (غاليسيا ، إسبانيا) للعلاج بالصدمات الكهربائية (الذي تعتبره الأمم المتحدة ومنظمة الصحة العالمية تعذيباً) لا يحظى بالاحترام من قبل مستشفى إكسونتا دي غاليسيا. يكرر مستشفى الطب النفسي في Conjo (سانتياغو ، غاليسيا ، إسبانيا) الخاضع...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.