AccueilNederlandNieuwe artikelen onderzoeken...

Nieuwe artikelen onderzoeken verzoening, identiteit, moderniteit

BAHÁ’I WORLD CENTRE — De online publicatie De bahá’í-wereld publiceerde drie nieuwe artikelen.

« The Crisis of Identity » onderzoekt hoe het bahá’í-principe van de eenheid van de mensheid de schijnbaar hardnekkige spanning tussen eenheid en diversiteit kan oplossen. «Paradoxalement», écrit l’auteur, «alors même que le besoin d’un sens profondément ressenti de l’unité humaine est devenu plus évident, les catégories de« nous »et« eux »se sont multipliées et sont devenues plus saillantes dans de hele wereld. »

Een ander artikel, getiteld « Meeting the Challenge of Reconciliation », analyseert de erfenis van kolonialisme en racisme in Canada en onderzoekt het diepgaande en veelzijdige proces van sociale transformatie dat echte verzoening met zich meebrengt.

Het essay « Moderniteit als een tijdperk van overgang » stelt de vraag: wat als « moderniteit » opnieuw zou worden opgevat als een periode van collectieve adolescentie van de mensheid? Een dergelijk perspectief, stelt de auteur, opent de weg naar nieuwe patronen van verreikende intellectuele activiteit die kunnen helpen bij het leggen van de fundamenten van een beschaving die de collectieve volwassenheid van de mensheid waardig is.

De website van Bahá’í World presenteert een verzameling diepgaande essays en artikelen die thema’s onderzoeken die relevant zijn voor de vooruitgang en het welzijn van de mensheid, de vooruitgang van de wereldwijde bahá’í-gemeenschap in denken en handelen belichten, en reflecteren op de dynamische geschiedenis van het bahá’í-geloof.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.