AccueilNederlandNieuwe artikelen onderzoeken...

Nieuwe artikelen onderzoeken verzoening, identiteit, moderniteit

BAHÁ’I WORLD CENTRE — De online publicatie De bahá’í-wereld publiceerde drie nieuwe artikelen.

« The Crisis of Identity » onderzoekt hoe het bahá’í-principe van de eenheid van de mensheid de schijnbaar hardnekkige spanning tussen eenheid en diversiteit kan oplossen. «Paradoxalement», écrit l’auteur, «alors même que le besoin d’un sens profondément ressenti de l’unité humaine est devenu plus évident, les catégories de« nous »et« eux »se sont multipliées et sont devenues plus saillantes dans de hele wereld. »

Een ander artikel, getiteld « Meeting the Challenge of Reconciliation », analyseert de erfenis van kolonialisme en racisme in Canada en onderzoekt het diepgaande en veelzijdige proces van sociale transformatie dat echte verzoening met zich meebrengt.

Het essay « Moderniteit als een tijdperk van overgang » stelt de vraag: wat als « moderniteit » opnieuw zou worden opgevat als een periode van collectieve adolescentie van de mensheid? Een dergelijk perspectief, stelt de auteur, opent de weg naar nieuwe patronen van verreikende intellectuele activiteit die kunnen helpen bij het leggen van de fundamenten van een beschaving die de collectieve volwassenheid van de mensheid waardig is.

De website van Bahá’í World presenteert een verzameling diepgaande essays en artikelen die thema’s onderzoeken die relevant zijn voor de vooruitgang en het welzijn van de mensheid, de vooruitgang van de wereldwijde bahá’í-gemeenschap in denken en handelen belichten, en reflecteren op de dynamische geschiedenis van het bahá’í-geloof.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Als u de kosten van het openen van de app wilt wijzigen, انه طوارئ للأطفالDit is het geval. يدعو ل 171 mijl per dag 28 mijl per dag المعاناة in de winkel, اليونيسف قال إن الاستجابات المخصصة تصل بالفعل...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur....

يدافع Xunta of Galicia عن تعذيب مستشفى للأمراض النفسية للمرض kinderprogramma

إن رفض عائلة آن أرزوا (غاليسيا ، إسبانيا) للعلاج بالصدمات الكهربائية (الذي تعتبره الأمم المتحدة ومنظمة الصحة العالمية تعذيباً) لا يحظى بالاحترام من قبل مستشفى إكسونتا دي غاليسيا. يكرر مستشفى الطب النفسي في Conjo (سانتياغو ، غاليسيا ، إسبانيا) الخاضع...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.