AccueilNederlandZH Dalai Lama...

ZH Dalai Lama plant een bezoek van een maand aan Bodh Gaya om te bidden voor vrede

Door — Shyamal Sinha

Het is de bedoeling dat Zijne Heiligheid de Dalai Lama op 25 december aankomt in Bodh Gaya, India, waar hij van plan is een les te geven over Nagarjuna’s Commentaar op Bodhicitta (Jangchup Semdrel) en verleent de zegen van 21 Taras (Dolma 21 Jenang) van 29-31 december. Zijne Heiligheid is van plan een maand in Bodh Gaya te blijven, met als doel de wereldvrede te bevorderen.

Het reisplan van de Dalai Lama vertegenwoordigt zijn eerste grote bezoek aan Bodh Gaya in bijna twee jaar, nadat COVID-19-voorzorgsmaatregelen leidden tot de annulering van een aantal bezoeken en lessen. Zijn vorige bezoek aan Bodh Gaya was in januari 2020.

Het bezoek van de Tibetaanse spirituele leider wordt door velen gezien als een kans om het toerisme weer op gang te brengen in deze gemeenschap, die voor economisch overleven sterk afhankelijk is van inkomsten uit bezoekers. « Het zal de toeristische economie van Bodh Gaya waarschijnlijk enorm stimuleren », zei de secretaris van de boeddhistische Thai-Bharat Society en een functionaris van de Internationale Boeddhistische Raad, Ratneswar Chakma. (De nieuwe Indian Express)

Bodh Gaya ontving in 2019 meer dan een half miljoen toeristen uit India en andere landen. De meeste buitenlandse bezoekers waren boeddhistische pelgrims die uit landen met een boeddhistische meerderheid kwamen. Maar in 2020 en 2021 zorgde de COVID-19-pandemie voor een dramatische daling van het aantal bezoekers, waardoor velen in en rond Bodh Gaya niet meer in hun levensonderhoud konden voorzien.

“We zijn alle zaken kwijtgeraakt. Er waren geen klanten en we hebben ons restaurant gesloten”, zegt de manager van het SiamThai Restaurant, Dev Kumar. « Nu hopen we veel van onze zaken terug te winnen met het geplande bezoek van Zijne Heiligheid de Dalai Lama. » (De nieuwe Indian Express)

Volgens functionarissen van Bodh Gaya International Airport landen er elke dag verschillende internationale vluchten, meestal privécharters vol met pelgrims.

Hoewel China’s « zero-COVID »-beleid en het aanhoudende conflict in Myanmar het reizen naar India vanuit sommige boeddhistische landen hebben vertraagd, arriveren pelgrims uit Bhutan, Japan, Zuid-Korea, Thailand en Vietnam in groten getale voordat de Dalai Lama op bezoek is.

Kinley Tshering, die een Bhutaans restaurant runt, sprak zijn optimisme uit: “[The] De Dalai Lama zal ons niet alleen spiritualiteit en vrede brengen, maar ook goede zaken. We gaven bijna de huur van ons restaurant op omdat er vanwege de pandemie twee jaar lang geen zaken waren. Maar nu komen buitenlandse toeristen van overal massaal.” (De nieuwe Indian Express)

Desalniettemin zien velen die betrokken zijn bij de toeristenindustrie van Bodh Gaya hindernissen om de wereldwijde status als bedevaartsoord te bereiken.

« Om Bodh Gaya te verheffen tot zoiets als een internationale heilige stad zoals Mekka of het Vaticaan, moeten de Indiase regering en de regering van Bihar een volledige verandering in de bestuurlijke houding teweegbrengen », zegt Kailash Prasad, een professor in boeddhistische studies gevestigd in Bodh Gaya. “Boeddhistische religieuze figuren en experts op het gebied van het boeddhisme moeten meer zeggenschap hebben over het runnen van sites als Bodh Gaya dan kleine bureaucraten met een beperkt begrip van het boeddhisme.” (De nieuwe Indian Express)

2022 11largeimg 2127023261 van tribuneindia com - ZH Dalai Lama plant een bezoek van een maand aan Bodh Gaya om te bidden voor vrede2022 11largeimg 2127023261 van tribuneindia com - ZH Dalai Lama plant een bezoek van een maand aan Bodh Gaya om te bidden voor vrede
Van tribunindia.com

De inschrijving voor de lessen van de Dalai Lama van 29 tot en met 31 december is op 1 december online geopend en zal vanaf 10 december persoonlijk geopend zijn.

Degenen die van plan zijn de lessen bij te wonen, kunnen zich online inschrijven op www.dalailamateaching.com. De onderwijspas wordt uitgegeven bij Bodhgaya (registratiebalie) na het produceren van uw online registratieformulier samen met een van de volgende documenten: paspoort/Aadhaar-kaart/kiezerskaart/groenboek/RC.

Op 1 januari 2023 zal Zijne Heiligheid een Lang Leven Gebed bijwonen dat hem wordt aangeboden door de Geluk Tibetaans Boeddhistische Traditie op de Kalachakra Teaching Ground. Webcasts ook beschikbaar in Tibetaans, Chinese, Vietnamees, Japans, Hindi, Koreaans, Spaans, Frans, Duits, Russisch, Nepalees, Ladakhi, Italiaans, Portugees en Mongools.

Alle tijden Indiase standaardtijd (IST=GMT+5:30)

29 – 31 december: Lesgeven
Keer:
29 december: 08:00 – 09:30 uur IST
30 december: 08:00 – 09:30 uur IST
31 december: 08:00 – 09:30 uur IST

1 januari: ceremonie voor het offeren van een lang leven
Tijd: 8:00 – 9:30 uur IST

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.