AccueilNederlandWHO's Tedros vat...

WHO’s Tedros vat een uitdagend jaar samen en roept op tot meer informatie over de verspreiding van COVID in China

21 december 2022 Gezondheid

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitte woensdag zijn bezorgdheid over de zich ontwikkelende COVID-19-situatie in China, en zei dat de VN-organisatie steeds meer meldingen ontvangt van ernstige aanhoudende ziekte in het hele land.

Om een ​​alomvattende risicobeoordeling van de situatie ter plaatse te maken, vertelde Tedros Adhanom Ghebreyesu journalisten tijdens een regelmatige briefing in Genève dat WHO heeft meer gedetailleerde informatie nodig over de ernst van de ziekte, ziekenhuisopnames en vereisten voor IC-ondersteuning.
« WHO ondersteunt China om zijn inspanningen te concentreren op het vaccineren van mensen met het grootste risico in het hele land, en we blijven onze steun bieden voor klinische zorg en bescherming van zijn gezondheidssysteem », zei hij.

Tweet-URL

Uitdagend jaar

Hoewel in het derde jaar, COVID-19 is niet de enige uitdaging voor de wereldbevolking.

Van een wereldwijde uitbraak van apenpokkennu bekend als mpoxtot cholera-uitbarstingen in meerdere landen en een Ebola gebeurtenis in Oeganda, tot oorlogen in Ethiopië en Oekraïne; droogte en overstromingen in de grotere Hoorn van Afrika en de Sahel; en overstromingen in Pakistan, was het jaar op veel fronten uitdagend.

“En dan hebben we het nog niet eens over de vele andere bedreigingen voor de gezondheid waarmee mensen jaar in, jaar uit worden geconfronteerd, in de lucht die ze inademen, de producten die ze consumeren, de omstandigheden waarin ze leven en werken, en in hun gebrek aan toegang tot essentiële gezondheidsdiensten. ”, aldus Tedros.

Reden voor optimisme

Nu 2022 ten einde loopt, schetste hij optimistisch « vele redenen voor hoop ».

« De COVID-19-pandemie is dit jaar aanzienlijk afgenomen, de wereldwijde uitbraak van apenpokken neemt af en er zijn al meer dan drie weken geen gevallen van ebola meer in Oeganda », merkte de WHO-chef op.

Hij sprak de hoop uit dat elk van deze noodsituaties volgend jaar op verschillende punten zal worden afgekondigd.

“Zeker, we bevinden ons met de pandemie in een veel betere positie dan een jaar geleden, toen we ons in de vroege stadia van de Omicron-golf bevonden, met snel toenemende gevallen en sterfgevallen”, vervolgde de hoge VN-functionaris.

“Sinds de piek eind januari is het aantal wekelijks gerapporteerde COVID-19-sterfgevallen met bijna 90 procent gedaald”.

Gaten en onzekerheden

Met nog veel onzekerheden en hiaten, hield hij echter vol dat het te vroeg is om te zeggen dat de pandemie voorbij is.

De chef van de WHO schetste een beeld van hiaten in het toezicht; vaccinaties; behandelingen en gezondheidssystemen.

Bovendien betekenen hiaten in het begrip – van hoe de pandemie begon tot post-COVID-19-aandoeningen – dat we niet weten wat de beste behandeling is voor mensen die lijden aan de langetermijngevolgen van infectie of hoe toekomstige pandemieën kunnen worden voorkomen.

“We blijven China oproepen om de gegevens te delen en de onderzoeken uit te voeren waar we om hebben gevraagd en waar we om blijven vragen”, zei Tedros, erop wijzend dat “alle hypothesen over de oorsprong van deze pandemie op tafel blijven liggen”.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.