AccueilNederlandWaar is de...

Waar is de bijbelse Goliath begraven?

Misschien waar Jezus werd gekruisigd

Bijbelgeleerden brachten een merkwaardige theorie naar voren: Golgotha ​​​​(wat voorhoofdplaats en schedel betekent), de heuvel waarop Christus werd gekruisigd, is ook de plaats van Davids beroemde gevecht met Goliath, dat eindigde toen David het hoofd van de reus begroef, The Jerusalem Post schrijft. Er wordt aangenomen dat als archeologen beginnen te graven, ze de schedel van Goliath zullen vinden. Onderzoekers zijn op zoek naar geloofwaardig bewijs dat de schedel werd begraven op Golgotha, waar Jezus volgens het Nieuwe Testament werd gekruisigd.

Er hebben nog geen opgravingen plaatsgevonden; het gebied ligt letterlijk binnen de grenzen van de Heilig Grafkerk. Experts zeggen echter dat zelfs als de opgraving niet leidt tot de ontdekking van een schedel, dit nog steeds de plaats is waar de historische veldslag plaatsvond. « David nam het afgehakte hoofd mee naar Jeruzalem », zegt Rick Schenck van Bethlehem College and Seminary. – Vreemd, want Jeruzalem was niet de hoofdstad van David, maar een stad van Gods vijanden. Wat heeft hij gedaan met de gigantische kop, de kop van de bronzen slang? Misschien heeft hij haar op de heuvel buiten de stad gespietst, voor iedereen zichtbaar.

Honderden jaren later werd Jezus gekruisigd op de « plaats van de schedel ». Maar waarom heette deze plaats in de tijd van Jezus Golgotha? De tekst vertelt het ons niet, maar het is intrigerend dat deze naam klinkt als Goliath. Of Goliath van Geth nu wel of niet de etymologie van Golgotha ​​is, daar werd Goliaths hoofd naartoe gebracht. Het was precies op deze heuvel waar de voeten van Jezus werden doorboord met de spijkers.” Er zijn verschillende interpretaties van de naam Golgotha ​​en zijn oorsprong. Jerome beschouwde het als een plaats van executies door onthoofding. Tertullianus beschrijft het als een plaats die op een hoofd lijkt, en Origenes associeert het met legendes over de schedel van Adam. Een legende zegt dat Sem en Melchizedek het lichaam van Adam uit de ark van Noach haalden en door engelen naar Golgotha ​​werden geleid – een schedelvormige heuvel – in het midden van de aarde, waar Adam eerder de kop van de slang had verpletterd na de val van de mens. Aangenomen wordt dat de schedel van Adam op deze plek is begraven. Golgotha ​​wordt ook wel gezien als het heilige centrum van de wereld – de ‘navel van de aarde’.

Foto: David en Goliath (Michelangelo / Public Domain)

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.