AccueilNederlandVrouwen in wetshandhaving...

Vrouwen in wetshandhaving winnen het vertrouwen van de gemeenschap

Als onderdeel van de campagne van de secretaris-generaal van de VN voor 16 Days of Activism against Gender-Based Violence 2022, getiteld “UNITE! Activisme om een ​​einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes”, demonstreert UNODC haar activiteiten over de hele wereld die helpen om de inspanningen om een ​​einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes te versnellen door middel van een reeks webverhalen.

Vandaag horen we van Zarina Abrorova van de Tadzjikistaanse douanedienst over hoe vrouwen in de rechtshandhaving een rol kunnen spelen bij het aanmoedigen van vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van geweld om te vertrouwen in wetshandhavingsinstanties.

Tadzjikistan, 5 december 2022 – Zarina werkt al meer dan 20 jaar bij de douane van Tadzjikistan. Ze is nu luitenant-kolonel en hoofdinspecteur van de afdeling Bestrijding van douaneovertredingen. « Het werk is uitdagend », zegt ze. “Soms, als ik nadenk over wat me in de dienst heeft gebracht, realiseer ik me dat mijn beroepskeuze aanvankelijk spontaan was.

“Maar door de jaren heen, door ervaring op te doen en het grote belang van dit werk voor de samenleving te zien, ontdekte ik dat ik er gevoel voor heb, dat ik hier thuishoor en vooral dat ik hier nuttig kan zijn voor mensen. Vandaag kan ik me niet voorstellen dat ik zonder mijn werk en ons geweldige team zou zijn.”

Volgens Zarina is het van essentieel belang dat er vrouwen werken bij de rechtshandhaving, ook bij de douane. Bovendien “is het belangrijk dat vrouwelijke agenten werken met vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld. Deze vrouwen zullen zich veel meer op hun gemak voelen als ze hun zorgen en problemen delen met vrouwelijke agenten”, legt Zarina uit.

« Het kan voorkomen dat hen nog grotere psychologische trauma’s worden toegebracht. In elke situatie voelen vrouwen zich vaak meer op hun gemak bij vrouwelijke agenten en communiceren ze liever met hen.” Ze voegt eraan toe: « We verschillen niet in onze professionele competenties van mannen, en we zijn even succesvol in ons werk. »

Uit de observaties van Zarina blijkt dat vrouwen in de rechtshandhaving gemakkelijk het vertrouwen kunnen winnen van de gemeenschappen waarmee ze werken, omdat ze meer geneigd zijn tot een vreedzame benadering, beter in het bezweren van spanningen en daardoor het voorkomen van conflicten, en typisch geduldig, volhardend en toegewijd zijn, wat hen effectief helpt hun taken vervullen.

« De douanedienst van de regering van de Republiek Tadzjikistan werkt al vele jaren samen met UNODC », zegt Zarina. “We hebben deelgenomen aan veel evenementen en trainingen in het kader van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject, waaronder het initiatief van de grensverbindingsbureaus.”

“In het kader van dit project hebben we de interinstitutionele en grensoverschrijdende samenwerking en het delen van inlichtingen met buurlanden versterkt. Deze maatregelen helpen ons de grensbeveiliging effectief te waarborgen, gezamenlijke operaties uit te voeren en proactieve maatregelen te nemen om criminaliteit te voorkomen.”

“Zelfs tijdens de COVID-19-pandemie namen we deel aan verschillende UNODC-trainingen die werden gegeven via videoconferenties met ervaren trainers en experts. Het project moedigt de betekenisvolle deelname van vrouwelijke officieren aan bij al zijn activiteiten, waardoor we sterker worden.”

Voor Zarina is het verheugend om te zien dat elk jaar meer en meer vrouwen bij de douane in Tadzjikistan komen en bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling en veiligheid van de staat.

Verdere informatie

De 16 Dagen van Activisme tegen Gendergerelateerd Geweld-campagne van dit jaar ging van start op 25 november, de Internationale Dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, en loopt tot 10 december. Mensenrechten Dag. De jaarlijkse campagne leidt tot honderden evenementen over de hele wereld die zijn ontworpen om de inspanningen om een ​​einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes te versnellen. Het wereldwijde thema voor de door de secretaris-generaal van de VN geleide campagne van dit jaar is “UNITE! Activisme om een ​​einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes”, waarbij regeringen en partners worden opgeroepen om hun solidariteit met vrouwenrechtenbewegingen en -activisten te tonen, en iedereen wordt uitgenodigd zich aan te sluiten bij de wereldwijde beweging om voor eens en voor altijd een einde te maken aan geweld tegen vrouwen.

Er zijn alomvattende en multisectorale oplossingen nodig om tegen 2030 een einde te maken aan alle vormen van gendergerelateerd geweld tegen vrouwen en meisjes, in overeenstemming met duurzameontwikkelingsdoelstelling 5.2. Criminaliteitspreventie en strafrechtelijke reacties vormen een essentieel onderdeel van deze aanpak. Lees hier meer over het werk van UNODC op het gebied van gendergerelateerd geweld.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.