AccueilNederlandVoetballer ter dood...

Voetballer ter dood veroordeeld in Iran voor ‘campagne voor vrouwenrechten’

Een Iraanse voetballer riskeert de doodstraf voor « campagne voeren voor vrouwenrechten », meldde Anadolu Agency, eraan toevoegend dat eerder op de dag de wereldspelersvakbond FIFPRO Teheran opriep zijn straf ongedaan te maken.

« FIFPRO is geschokt en walgt van berichten dat profvoetballer Amir Nasr-Azadani geëxecuteerd wordt in Iran na campagne te hebben gevoerd voor vrouwenrechten en fundamentele vrijheden in zijn land », aldus de organisatie in een verklaring op sociale media. Twitter-netwerk.

« We zijn solidair met Amir en roepen op tot onmiddellijke intrekking van zijn straf », aldus de verklaring.

Iran wordt sinds half september opgeschrikt door protesten na de dood in de gevangenis van de 22-jarige Mahsa Amini, die werd gearresteerd door de zedenpolitie wegens vermeende schending van de islamitische kledingvoorschriften. In de weken die volgden werd het land overspoeld door een golf van demonstraties, waarop de autoriteiten in Teheran hardhandig optreden, maar uiteindelijk de ontbinding van de zedenpolitie aankondigden.

Nasr-Azadani, 26, is een van de weinige die de doodstraf heeft gekregen voor het openlijk steunen van protesten voor vrouwenrechten.

Maandag executeerde Iran een tweede man die veroordeeld was voor het doden van twee veiligheidsfunctionarissen in de noordoostelijke stad Mashhad.

Majid Reza Rahnavard, 23, werd in de vroege uren van maandag in het openbaar opgehangen in zijn geboorteplaats Mashhad op beschuldiging van « mohareb » (strijd tegen God), meldden lokale media.

Vorige week executeerde Iran Mohsen Shikari wegens « het bedreigen van burgers met een koud wapen en het verwonden van een bewaker » tijdens protesten in de wijk Sattar Khan in het westen van Teheran.

Tijdens de FIFA Wereldbeker 2022 weigerde het Iraanse nationale team het volkslied te zingen voor de wedstrijd tegen Engeland om te protesteren tegen de dood van Amini.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.