AccueilNederlandViktor Bout sloot...

Viktor Bout sloot zich aan bij de nationalistische partij die loyaal was aan het Kremlin

De Liberaal-Democratische Partij van Rusland (LDPR) verwelkomt de ‘koning van de oorlog’ die onlangs is vrijgelaten uit Amerikaanse hechtenis in haar gelederen

Viktor Bout, de Russische wapenhandelaar die donderdag is vrijgelaten na 14 jaar in Amerikaanse hechtenis in ruil voor de Amerikaanse basketballer Britney Greiner, heeft zich aangesloten bij de Kremlin-loyale ultra-nationalistische Liberale Democratische Partij (LDPR), zei haar leider maandag.

In een video die op Telegram werd gepost, zei Leonid Slutsky, die naast Bout op het podium stond: « Ik wil Viktor Anatolyevich (Bout) bedanken voor de beslissing die hij heeft genomen en hem welkom heten in de gelederen van de beste politieke partij in het huidige Rusland « , Reuters citeerde hem zoals gezegd.

The Associated Press zei dat Booth zijn lidmaatschapskaart ontving op een partijcongres dat op maandag 12 december in Moskou werd gehouden.

Ondanks haar naam heeft de Liberaal-Democratische Partij (LDPR) sinds haar oprichting in 1991 een harde, ultranationalistische ideologie gehandhaafd die de wens predikt dat Rusland de landen van de voormalige Sovjet-Unie herovert, merkte het bureau op.

De oprichter en oude leider Vladimir Zhirinovsky verwierf voor zijn dood in april een reputatie als politieke showman met excentriek gedrag.

Hoewel de LDPR in de jaren negentig als een serieuze mededinger om de macht werd beschouwd, heeft ze sindsdien een ondergeschikte rol gespeeld in het Russische politieke systeem, als de symbolische oppositie tegen het heersende Verenigd Rusland-blok, terwijl ze het Kremlin in de meeste kwesties steunde.

Deze partij heeft een geschiedenis van het rekruteren van controversiële figuren in de Russische politiek. In 2007 werd Andrey Lugovoi, een voormalige KGB-agent die in Groot-Brittannië gezocht werd voor de moord op de voormalige Russische spion Alexander Litvinenko vorig jaar, precies door de LDPR in het parlement gekozen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.