AccueilNederlandViktor Bout sloot...

Viktor Bout sloot zich aan bij de nationalistische partij die loyaal was aan het Kremlin

De Liberaal-Democratische Partij van Rusland (LDPR) verwelkomt de ‘koning van de oorlog’ die onlangs is vrijgelaten uit Amerikaanse hechtenis in haar gelederen

Viktor Bout, de Russische wapenhandelaar die donderdag is vrijgelaten na 14 jaar in Amerikaanse hechtenis in ruil voor de Amerikaanse basketballer Britney Greiner, heeft zich aangesloten bij de Kremlin-loyale ultra-nationalistische Liberale Democratische Partij (LDPR), zei haar leider maandag.

In een video die op Telegram werd gepost, zei Leonid Slutsky, die naast Bout op het podium stond: « Ik wil Viktor Anatolyevich (Bout) bedanken voor de beslissing die hij heeft genomen en hem welkom heten in de gelederen van de beste politieke partij in het huidige Rusland « , Reuters citeerde hem zoals gezegd.

The Associated Press zei dat Booth zijn lidmaatschapskaart ontving op een partijcongres dat op maandag 12 december in Moskou werd gehouden.

Ondanks haar naam heeft de Liberaal-Democratische Partij (LDPR) sinds haar oprichting in 1991 een harde, ultranationalistische ideologie gehandhaafd die de wens predikt dat Rusland de landen van de voormalige Sovjet-Unie herovert, merkte het bureau op.

De oprichter en oude leider Vladimir Zhirinovsky verwierf voor zijn dood in april een reputatie als politieke showman met excentriek gedrag.

Hoewel de LDPR in de jaren negentig als een serieuze mededinger om de macht werd beschouwd, heeft ze sindsdien een ondergeschikte rol gespeeld in het Russische politieke systeem, als de symbolische oppositie tegen het heersende Verenigd Rusland-blok, terwijl ze het Kremlin in de meeste kwesties steunde.

Deze partij heeft een geschiedenis van het rekruteren van controversiële figuren in de Russische politiek. In 2007 werd Andrey Lugovoi, een voormalige KGB-agent die in Groot-Brittannië gezocht werd voor de moord op de voormalige Russische spion Alexander Litvinenko vorig jaar, precies door de LDPR in het parlement gekozen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.