AccueilNederlandVerhoog de investeringen...

Verhoog de investeringen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot water en sanitaire voorzieningen

14 december 2022 SDG’s

Landen moeten meer investeren om alle mensen tegen 2030 veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) te bieden, zeiden de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en partners woensdag in een poging meer levens te redden.

Hoewel 45 procent van de landen op schema ligt om tegen het einde van het decennium de drinkwaterdoelstellingen te halen, zal waarschijnlijk slechts een kwart de doelstellingen op het gebied van sanitaire voorzieningen halen.

Tweet-URL

De bevindingen komen binnen een verslag gepubliceerd door WHO en VN-water, waarin VN-agentschappen en andere organisaties die zich met deze kwestie bezighouden, samenkomen.

‘Een urgente crisis’

De studie onderzoekt WASH-toegang in meer dan 120 landen en onthult dat ruim 75 procent meldde onvoldoende financiering om gerelateerde plannen en strategieën uit te voeren.

“We hebben te maken met een urgente crisis: slechte toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëneclaims miljoenen levens elk jaar, terwijl de toenemende frequentie en intensiteit van klimaatgerelateerde extreme weersomstandigheden de levering van veilige WASH-diensten blijft belemmeren,  » gezegd Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de WHO.

Ervoor zorgen dat iedereen op de planeet toegang heeft tot schoon water en sanitaire voorzieningen is een van de 17 Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), die een deadline hebben van 2030.

‘Serieus off-track’

Gegevens uit het Global Analysis and Assessment of Sanitation and Drinking-Water (GLAAS)-rapport laten verder zien dat de meeste nationale beleidslijnen en plannen niet ingaan op het risico van klimaatverandering voor WASH-diensten, noch op manieren om technologieën en managementsystemen klimaatbestendiger te maken.

Iets meer dan twee derde van de landen heeft maatregelen genomen om bevolkingsgroepen te bereiken die onevenredig zwaar worden getroffen door klimaatverandering. Slechts ongeveer een derde houdt echter toezicht op de voortgang of kent hen financiering toe.

“De wereld is ernstig afgedwaald om SDG 6 over water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030 te bereiken. miljarden mensen gevaarlijk blootgesteld aan besmettelijke ziektenvooral in de nasleep van rampen, waaronder gebeurtenissen die verband houden met klimaatverandering”, zegt Gilbert F. Houngbo, voorzitter van de VN-Water en directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie (I LO).

Opnieuw bevestigende wereldwijde inzet

De partners roepen alle landen en belanghebbenden op om de steun voor WASH-dienstverlening te vergroten door middel van versterkt bestuur, financiering, monitoring, regulering en capaciteitsontwikkeling.

De gegevens uit hun rapport zullen de VN 2023 Waterconferentiedie in maart zal plaatsvinden op het VN-hoofdkwartier in New York.

Het zal de eerste keer in 50 jaar zijn dat de internationale gemeenschap de vooruitgang zal evalueren en zich zal verbinden tot hernieuwde actie op het gebied van water en sanitaire voorzieningen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.