AccueilNederlandVanaf 1 januari...

Vanaf 1 januari worden condooms gratis voor jonge mannen onder de 25 jaar in Frankrijk

Vanaf 1 januari volgend jaar krijgen jonge mannen van 18-25 jaar in Frankrijk gratis condooms van apotheken. Dat heeft de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, bekendgemaakt. Het besluit is genomen tegen de achtergrond van de toename van seksueel overdraagbare aandoeningen in het land.

« Dit is een kleine revolutie met het oog op preventie », Macron zei bij de aankondiging van de maatregel.

In het kader van de maatregelen ter bestrijding van aids en seksueel overdraagbare aandoeningen werd vanaf 2018 het geld dat aan condooms werd uitgegeven, terugbetaald door de ziekteverzekering als de preventiemiddelen op doktersvoorschrift werden gekocht. Maar slechts 21 procent van de minderjarigen en 29 procent van de 18- tot 24-jarigen wist van deze maatregel af. Tegelijkertijd wordt een toename van het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen onder jongeren gemeld.

Naast andere preventiemaatregelen wees Macron op de vaccinatie van tieners tegen infecties door het papillomavirus, die verband houden met het ontstaan ​​van bepaalde soorten kanker, zoals die van de baarmoeder.

Het budget van de ziektekostenverzekering, vorige week goedgekeurd door het Franse parlement, voorziet ook in gratis noodanticonceptie voor alle vrouwen zonder medisch recept.

Foto via Pixabay:

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.