AccueilNederlandVanaf 1 januari...

Vanaf 1 januari worden condooms gratis voor jonge mannen onder de 25 jaar in Frankrijk

Vanaf 1 januari volgend jaar krijgen jonge mannen van 18-25 jaar in Frankrijk gratis condooms van apotheken. Dat heeft de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, bekendgemaakt. Het besluit is genomen tegen de achtergrond van de toename van seksueel overdraagbare aandoeningen in het land.

« Dit is een kleine revolutie met het oog op preventie », Macron zei bij de aankondiging van de maatregel.

In het kader van de maatregelen ter bestrijding van aids en seksueel overdraagbare aandoeningen werd vanaf 2018 het geld dat aan condooms werd uitgegeven, terugbetaald door de ziekteverzekering als de preventiemiddelen op doktersvoorschrift werden gekocht. Maar slechts 21 procent van de minderjarigen en 29 procent van de 18- tot 24-jarigen wist van deze maatregel af. Tegelijkertijd wordt een toename van het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen onder jongeren gemeld.

Naast andere preventiemaatregelen wees Macron op de vaccinatie van tieners tegen infecties door het papillomavirus, die verband houden met het ontstaan ​​van bepaalde soorten kanker, zoals die van de baarmoeder.

Het budget van de ziektekostenverzekering, vorige week goedgekeurd door het Franse parlement, voorziet ook in gratis noodanticonceptie voor alle vrouwen zonder medisch recept.

Foto via Pixabay:

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.