AccueilNederlandTwitter wordt bitter...

Twitter wordt bitter als « Chief Twit » Musk de welkomstmat voor haat uitrolt

Binnen enkele uren na de overname van Twitter door Elon Musk als zelfbenoemde « Chief Twit » met beloften van een platform dat « warm en gastvrij voor iedereen » zou zijn en de verzekering dat de sociale-mediasite geen « hellscape » zou worden, de gratis-spraak-voor-iedereen-app werd een gratis-voor-iedereen.

“Elon beheerst nu twitter. Laat de racistische beledigingen los. K- – -S EN N- – – – -S,” zei een abonnee razendsnel, waarbij hij beledigingen gebruikte voor Joden en zwarte mensen. « Ik kan vrijelijk uitdrukken hoeveel ik een hekel heb aan n-s… nu, bedankt Elon, » bazuinde een ander.

Een tsunami van racistische opmerkingen en haatberichten tieren tegen religieuze, etnische, raciale en genderdoelen overspoelden Twitter. Eén tweet met slechts één woord, een racistische smet in hoofdletters, kreeg meer dan 700 tweets en meer dan 5.000 likes.

Gebruik van het n-woord in de app piekte bijna 500 procent gedurende de 12 uur nadat de deal van Musk was afgerond volgens de Onderzoeksinstituut voor netwerkbesmetting (NCRI), een groep die honderden miljoenen berichten op sociale media analyseert.

Een gebruiker op 4chan, het controversiële anonieme sociale platform dat bemoedigende berichten heeft toegestaan bedreigingen met geweld, cyberaanvallen en kinderpornografie, om er maar een paar te noemen, luidde de overname van Twitter door Musk in als een kans om antisemitische berichten en memes te posten. « Nu Elon Twitter overneemt, is het tijd om eindelijk onze vaardigheden in te zetten », schreef de gebruiker. « Er zal de komende 48 uur maximale chaos zijn op Twitter, dus nu is het tijd om te staken terwijl het ijzer heet is. »

De gebruiker riep anderen op om de hashtag #TheNoticing te gebruiken in hun berichten over de nazi-geïnspireerde canard dat Joden de wereld beheersen door middel van verborgen intriges.

Kanye West, hij van de openlijk antisemitische tirades van oktober, was welkom terug op Twitter (tijdelijk), een verontrustende ontwikkeling volgens de Anti-Defamation League (ADL). « We zijn bezorgd dat de overname van Twitter door de heer Musk kan versnellen wat ADL herhaaldelijk heeft gezien: het verdrijven van gemarginaliseerde gemeenschappen van sociale media », zei het in een verklaring.

Nadat de golf van haatzaaiende uitlatingen onder controle was gekomen, gaf Musk statistieken vrij en gaf hij een scherp commentaar op de situatie. Het lijkt erop dat sommigen Musks visie van « een gemeenschappelijk digitaal stadsplein, waar op een gezonde manier over een breed scala aan overtuigingen kan worden gedebatteerd » zagen als een open uitnodiging voor vooroordelen.

Na het incident plaatste Elon Musk deze tweet.

Alleen de tijd zal uitwijzen of Twitter onder zijn nieuwe management de belofte zal waarmaken, of dat het zal gaan zoals een gebruiker suggereerde: “Ugh. Deze plek wordt een broeinest van haat.”

//platform.twitter.com/widgets.js

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.