AccueilNederlandRoep op tot...

Roep op tot duurzame financiering om te investeren in pan-Europese kaarten voor een datagedreven Europa

Nationale aanbieders van geospatiale informatie roepen op tot duurzame financiering voor pan-Europese kaarten om ervoor te zorgen dat de kracht van officiële locatiegegevens kan worden ontgrendeld ten voordele van iedereen.

Het belang van investeringen in vertrouwde en betrouwbare geospatiale gegevens om het decennium van actie van de EU te realiseren, werd aangetoond door leden van EuroGeographics tijdens een speciaal debat voor Europarlementsleden en beleidsmakers in het Europees Parlement. EuroGeographics is de ledenvereniging zonder winstoogmerk van de Europese nationale karterings-, kadastrale en kadasterautoriteiten.

Cristian Bușoi, voorzitter van de Commissie industrie, onderzoek en energie (ITRE) van het Europees Parlement, opende de discussie: “Data zijn een essentiële hulpbron voor economische groei, concurrentievermogen, innovatie, het scheppen van banen en maatschappelijke vooruitgang in het algemeen. De volledige Europese datastrategie en wetgevingspakketten, die onder de loep zijn genomen door de ITRE-commissie die ik voorzit, zijn uiteindelijk gericht op het centraal stellen van mensen bij het ontwikkelen van technologie en het verdedigen en promoten van Europese waarden en rechten in de digitale wereld.”

“Alle dataproducenten, en vooral publieke dataproviders, moeten ervoor zorgen dat hun data klaar zijn om dit decennium van actie te ondersteunen. Ze hebben een enorme verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun gegevens voldoen aan de behoeften van de burgers en om nationale en Europese instanties te ondersteunen bij het aanpakken van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.”

“Het is niet genoeg om de gegevens te bezitten. Het moet breed toegankelijk, herbruikbaar, betrouwbaar en veilig zijn. Dit is wat EuroGeographics doet met zijn nieuwste project – Open Maps For Europa waarvan ik zeker weet dat het zeer succesvol zal zijn.”

Colin Bray, President, EuroGeographics zei: “De gegevens van leden zijn van fundamenteel belang voor het dagelijks leven van mensen in heel Europa. Europa. Van het realiseren van nationale klimaatdoelstellingen en biodiversiteitsplannen, en het reageren op natuurrampen, tot het beheren van het herstel van Covid, en het mogelijk maken van multimodale transportstrategieën en digitale transformatie, ze bieden kaarten voor een datagestuurd Europa. De problemen waarmee we worden geconfronteerd reiken verder dan de landsgrenzen en u kunt op ons rekenen om de meest nauwkeurige en actuele beschikbare informatie te verstrekken.”

“Ons Open Maps For Europe-project pakt de uitdaging aan om te weten waar betrouwbare interoperabele geospatiale open data uit meerdere officiële bronnen te vinden en te openen is. Het laat zien hoe onze leden kunnen samenwerken om pan-Europese open data te produceren door de geleerde lessen en beste praktijken te delen, en tegelijkertijd nationale open data over de grenzen heen te verstrekken. Door dit te doen, realiseert het de voordelen van de Open Data Public Sector Information (PSI)-richtlijn, die geospatiaal specifiek identificeert als een categorie van hoogwaardige datasets.”

“Onze uitdaging is nu om aan de behoeften van gebruikers te voldoen op een manier die kan worden volgehouden in het voordeel van iedereen. Door te investeren in het verzamelen, beheren, coördineren en intelligent gebruiken, kan de kracht van locatiegegevens worden benut ten voordele van iedereen.”

« Door de waarde van locatiegegevens te erkennen en ons te committeren aan financiering, kunnen we geschikte data-infrastructuren creëren om een ​​duurzame, veiligere en welvarende Europese samenleving mogelijk te maken. »

Tijdens het evenement werden casestudy’s gepresenteerd door:

• Het National Institute of Geographic and Forest Information over hoe de ‘Geo-common’-strategie grote Lidar- en landgebruiksprojecten ondersteunt.

• Kadaster, Kadaster en Karteringsbureau om de potentie van zonne-energie inzichtelijk te maken,

• Algemene Directie Kadaster Spanje om de waarde van kadastrale informatie bij het beheer van natuurrampen aan te tonen,

• Ordnance Survey Ireland om een ​​platform voor het delen van gegevens centraal te stellen in de nationale reactie op Covid-19.

• Nationaal Geografisch Instituut, België over zijn bijdrage aan het Belgische Nationale Toegangspunt voor informatie over multimodaal vervoer,

• Deens Agentschap voor gegevensvoorziening en infrastructuur om te laten zien hoe geïntegreerde overheidsgegevens in verschillende sectoren de digitale samenleving versterken.

Alle casestudy’s zijn beschikbaar op: https://eurogeographics.org/more-than-maps-case-studies/

Ga voor informatie over het Open Maps For Europe-project, dat wordt medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie, naar https://www.mapsforeurope.org/

EuroGeographics is een internationale organisatie zonder winstoogmerk (AISBL/IVZW naar Belgisch recht. BCE-registratie: 833 607 112) en de ledenvereniging van de Europese nationale karterings-, kadastrale en kadasterautoriteiten.

Open Maps For Europe wordt gecoördineerd door EuroGeographics, de stem van de Europese nationale karterings-, kadastrale en kadasterautoriteiten, in samenwerking met het National Geografisch Instituut (NGI) België. Het wordt medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.