AccueilNederlandRecordhoeveelheden cocaïne in...

Recordhoeveelheden cocaïne in beslag genomen? Neem de bouwers mee! 32 ton cocaïne verwijderd via inkapselingsmethode in Ecuador

© UNODC

Quito (Ecuador), 22 december 2022 De cocaïneproductie heeft de afgelopen jaren een nieuw hoogtepunt bereikt. Transitlanden zoals Ecuador leggen steeds meer beslag op hun weg van producerende landen in de Andes naar consumentenmarkten in Noord-Amerika en Europa.

De meer dan 200 ton cocaïne die in 2021 in Ecuador in beslag zijn genomen, getuigen van succesvolle verbodsoperaties, maar vormen ook een uitdaging: hoe kunnen zulke grote bedragen – met een waarde op de zwarte markt die in de miljarden dollars loopt – zo snel mogelijk worden vernietigd om te voorkomen dat ze opnieuw op de illegale markt worden opgenomen?

Hoewel verbranding in speciaal gebouwde ovens een veilige optie is die regelmatig wordt gebruikt, overschrijdt soms het enorme volume van weer een andere inbeslagname van meerdere ton cocaïne de verbrandingscapaciteit die in het land is geïnstalleerd. De cocaïne zou weken- of maandenlang moeten worden vastgehouden in afwachting van verbranding, tegen aanzienlijke kosten.

Om deze uitdaging aan te gaan, heeft het Bureau van de Verenigde Naties voor Drugs en Criminaliteit (UNODC) richtlijnen ontwikkeld en de regering van Ecuador en een partner uit de particuliere sector ondersteund bij het aanpassen van een snel, kosteneffectief en milieuvriendelijk verwijderingsmethode om grote hoeveelheden cocaïne te verwijderen – inkapseling.

Cocaïne, cement, zand en water worden in een speciale verhouding gemengd en gebruikt om bijvoorbeeld betonnen platforms te bouwen voor opslagfaciliteiten bij een afvalverwerkingsbedrijf. Tijdens het uitharden (hydratatie) reageert het cement chemisch met het overige aanwezige materiaal en vormt een stabiele, harde en ondoordringbare matrix. Dit voorkomt dat de cocaïne wordt gerecupereerd of in de grond wegsijpelt. Terwijl de vernietiging van 10 ton cocaïne tot twee weken kan duren, kan dezelfde hoeveelheid binnen een dag veilig worden ingekapseld.

Na training over de UNODC-verwijderingsrichtlijnen gaven rechters in Ecuador in april 2022 toestemming voor inkapseling als een nieuwe, aanvullende methode voor cocaïnevernietiging. Op 28 oktober 2022 werd de methode met succes gebruikt om 32 ton cocaïne in Ecuador te verwijderen in een twee- dag sessie. Soortgelijke verwijderingsoefeningen zijn gepland voor de komende weken, waardoor de beschikbare verwijderingscapaciteit van de overheid enorm wordt vergroot om piekvolumes in beslag te kunnen nemen.

Het Laboratorium en de Wetenschappelijke Dienst van UNODC biedt de technische expertise aan landen die in beslag genomen drugs veilig willen verwijderen. Momenteel werkt UNODC samen met Colombia, Ecuador, Guatemala, Honduras en Peru via haar programma voor oplossingen, training en advies voor het verwijderen van verdovende middelen, dat het uitvoert met de financiële steun van het Amerikaanse Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs.

Meer informatie over het UNODC-laboratorium en de wetenschappelijke dienst hier.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.