AccueilNederlandPaus Franciscus barstte...

Paus Franciscus barstte in tranen uit tijdens een gebedsdienst in het centrum van Rome

Paus Franciscus barstte vandaag in tranen uit nadat hij het lijden van Oekraïners noemde tijdens een traditioneel gebed in het centrum van Rome, meldden Reuters en de Associated Press, daarbij verwijzend naar BTA.

Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse gebed van de paus op de Spaanse Trappen in Rome, dat samenvalt met de viering van 8 december, gewijd aan de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria, de moeder van Jezus. Het evenement markeert de onofficiële start van de kerstperiode in Italië.

Toen hij bij het gedeelte van het gebed kwam waar hij zei: « Ik zou u graag de dank van het Oekraïense volk willen brengen », leunde paus Franciscus voorover en zijn stem begon te trillen, niet in staat om duidelijk te spreken, en hij moest stoppen voor ongeveer 30 seconden. Toen de menigte van duizenden hoogwaardigheidsbekleders, geestelijken en gewone Romeinen, waaronder de burgemeester van Rome Roberto Gualtieri, die hem zeer na stond, besefte dat de paus overmand was door emotie en hem zag huilen, barstten ze in applaus uit en moedigden hem aan om door te gaan .

Nadat hij zijn kalmte had herwonnen, vervolgde de paus: « In plaats daarvan moet ik u nogmaals de verzoeken overbrengen van kinderen, bejaarden, vaders en moeders, van de jongeren van dit gemartelde land dat zo lijdt ».

Sinds Rusland buurland binnenviel Oekraïne in februari noemde paus Franciscus Oekraïne in bijna al zijn openbare optredens en werd hij steeds kritischer over Moskou.

Foto door Kuba Podgórzak: https://www.pexels.com/photo/people-gathering-on-a-city-4411694/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.