AccueilNederlandOnderzoekers gebruiken een...

Onderzoekers gebruiken een specerij om kanker te behandelen

De hoge omzettingssnelheid van curcumine-prodrug TBP1901 naar curcumine in het beenmerg rechtvaardigt de klinische toepassing ervan voor ziekten die in het beenmerg groeien, zoals multipel myeloom en leukemie. Het natuurlijke polyfenol curcumine heeft in een aantal preklinische modellen veelbelovende werkzaamheid getoond bij tumoren. Krediet: KyotoU / Global Comms

Prodrug curcumine vertoont klinisch potentieel.

In klinische onderzoeken naar kanker is curcumine, een natuurlijk molecuul dat verwant is aan kurkuma, gebruikt om kankerpatiënten te behandelen. Ondanks de bekende antitumoreffecten, medicijn ontwikkeling is achtergebleven vanwege uitdagingen met betrekking tot de chemie.

Nu, een team van onderzoekers van Universiteit van Kyoto heeft een prodrug-vorm van curcumine ontwikkeld, TBP1901dat antitumoreffecten heeft aangetoond zonder toxiciteit.

« Curcumine wordt al lang gebruikt als specerij of kleurstof voor levensmiddelen, dus we verwachten minimale bijwerkingen te zien », zegt hoofdauteur Masashi Kanai.

Curcumine, een natuurlijk polyfenol, heeft in verschillende preklinische modellen veelbelovende werkzaamheid tegen tumoren aangetoond. Dergelijke onderzoeken hebben anekdotisch bewijs geleverd van het effect van curcumine bij kankerpatiënten.

De beperkte biologische beschikbaarheid en lage stabiliteit van curcumine hebben de klinische toepassing tot nu toe belemmerd.

Het team van Kanai heeft een mogelijke omweg gevonden om het probleem te omzeilen door het enzym deductief te identificeren GUSB voor zijn sleutelrol in TBP1901 omzetting naar curcumine. De onderzoekers veronderstelden dat deze conversie niet zou worden waargenomen bij muizen met een genetische handicap GUSB. Ze bevestigden ook, met behulp van een CRISPR-Cas9-screenmethode, dat curcumine ook essentiële therapeutische doelen heeft.

“De hoge conversieratio van TBP1901 aan curcumine in het beenmerg rechtvaardigt de klinische toepassing ervan voor ziekten die in het beenmerg groeien, zoals multipel myeloom en leukemie, « merkt Kanai op.

Referentie: « Farmacologische karakterisering van TBP1901, een prodrug-vorm van aglycon-curcumine en CRISPR-Cas9-scherm voor therapeutische doelen van aglycon-curcumine » door Tomoyuki Abe, Yoshihito Horisawa, Osamu Kikuchi, Hitomi Ozawa-Umeta, Atsuhiro Kishimoto, Yasuhiro Katsuura, Atsushi Imaizumi , Tadashi Hashimoto, Kotaro Shirakawa, Akifumi Takaori-Kondo, Kosuke Yusa, Tadashi Asakura, Hideaki Kakeya en Masashi Kanai, 10 oktober 2022, Europees tijdschrift voor farmacologie.
DOI: 10.1016/j.ejphar.2022.175321

De studie werd gefinancierd door de Japan Society for the Promotion of Science.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.